EUROLYGA 2023

A.Petrovičius - apie nustebinusį pralaimėjimą turkams ir stiprėjančią „Cedevita“

Aleksandras Petrovičius su Vilniaus „Lietuvos rytu“ atvyko į puikiai pažįstamą Zagrebą. Dar neseniai jis užėmė „Cedevita“ ekipos trenerio postą, o trečiadienį prieš buvusius auklėtinius Europos taurės turnyre stos nešdamas „Lietuvos ryto“ vėliavą.

A.Petrovičius puikiai pažįsta varžovus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
A.Petrovičius puikiai pažįsta varžovus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jan 14, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:20 PM

Pirmasis blynas Europos taurės turnyre Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams prisvilo, jie 101:103 pralaimėjo Stambulo „Besiktas“ komandai.

„Tos rungtynės mus šiek tiek nustebino. Prieš tai buvusiose penkeriose rungtynėse demonstravome gerą formą, turėjome daug energijos. Tačiau tuo metu žaidėme daug rungtynių per trumpą laiką. Todėl į aikštę rungtynėse su „Besiktas“ ėjome be tos energijos. Tai mums kainavo pergalę“, – kalbėdamas su lrytas.lt rungtynes prisiminė „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius.

Antrasis vilniečių varžovas – Zagrebo „Cedevita“ klubas. Zagrebą „Lietuvos ryto“ krepšininkai pasiekė vėlyvą antradienio popietę. Vakare turės treniruotę.

„Turime kautis ir surasti sprendimą, kaip laimėti šias rungtynes. Nebus lengva, nes „Cedevita“ yra tipiška Kroatijos komanda. Ji nesiremia vien tritaškininkais, ji turi puikių aukštaūgių, kurie atakas užbaigia baudos aikštelėje, kietai ginasi. Turime kontroliuoti žaidimo eigą, neprarasti kamuolių ir stengtis sustabdyti jų aukštaūgius“, – apie trečiadienio rungtynes kalbėjo strategas.

„Cedevita“ komanda pirmąjį Europos taurės turnyro etapą baigė su šešiomis pergalėmis, keturiais pralaimėjimais ir B grupėje užėmė antrąją vietą. Antrąjį etapą kroatai pradėjo pergale 75:67 prieš Saragosos CAI komandą.

Kroatui A.Petrovičiui „Cedevita“ komanda puikiai pažįstama. Dar neseniai jis stovėjo prie šios ekipos vairo, o 2010–2011 m. sezoną buvo išrinktas geriausiu Europos taurės turnyro treneriu.

„Cedevita“ klubo istorija nėra ilga, jis pradėjo stiprėti prieš septynerius ar aštuonerius metus. Tai klestintis klubas, remiamas privačių rėmėjų, jie investuoja į krepšinį. Kiekvienais metais „Cedevita“ žengia žingsnį į priekį. Anksčiau ar vėliau ši komanda pasieks didelių pergalių.

Aš buvau „Cedevita“ treneriu dviem skirtingais periodais ir apie komandą žinau viską, tačiau šiuo metu esu labiau susikoncentravęs į tai, ką mano žaidėjai gali padaryti. Kai mes priimame teisingus sprendimus, kai esame agresyvūs, mes turime gerą komandą, tačiau kartais aikštėje atsipalaiduojame. Po pralaimėjimo „Besiktas“ nemanau, kad būsime atsipalaidavę Zagrebe. Mes turime kautis, turime žaisti 40 minučių, kontroliuoti žaidimą, tokiu atveju galėsime galvoti apie pergalę“,  – įsitikinęs A.Petrovičius.

Ilgą laiką Kroatijos krepšinyje karaliavo Zagrebo „Cibona“ klubas, tačiau pastaruoju metu jį iš sosto stumia „Cedevita“.

Europos taurės pirmojo etapo A grupėje „Cibona“ iškovojo vos vieną pergalę, patyrė devynis pralaimėjimus ir užėmusi paskutinę vietą į kitą etapą nepateko.

„Lyginant „Cedevita“ ir „Cibona“, tai skirtingos komandos, nes „Cibona“ yra garsus vardas, tačiau šiuo metu susiduria su finansiniais sunkumais. „Cedevita“ yra komanda, kuri yra labai stipri, puikiai organizuota, ir esu tikras, kad ateityje „Cedevita“ bus stipriausias klubas Kroatijoje“, – sakė A.Petrovičius.

Trečiadienį rungtynės prasidės 21 val. Jas tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija. Mačą apžvelgs laida „Laikas krepšiniui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.