EUROLYGA 2023

M.Gecevičius: „Pralaimėjimai grūdina“

„Man turbūt pirmą kart per karjerą teks per aštuonias dienas apskristi tris šalis ir sužaisti trejas tokias svarbias rungtynes“, – prisipažino „Lietuvos ryto“ komandos lyderis Martynas Gecevičius.

M.Gecevičius pastarosiose „Lietuvos ryto“ rungtynėse buvo rezultatyvus, bet vilniečiai patyrė du pralaimėjimus.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Gecevičius pastarosiose „Lietuvos ryto“ rungtynėse buvo rezultatyvus, bet vilniečiai patyrė du pralaimėjimus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

2014-01-15 05:00, atnaujinta 2018-02-17 12:59

Pirmadienį vėlai vakare apmaudžiai pralaimėję Jungtinės lygos mačą Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai, vakar vilniečiai per Vieną išskrido į Zagrebą.

Kroatijos sostinėje jie trečiadienį žais antrąjį mačą Europos taurės „Last 32“ etapo P grupėje su „Cedevita“.

Iš Zagrebo Vilniaus ekipa keliaus ne į namus, o per Maskvą skris į Kazanę – šeštadienį grumtis su „Uniks“ Jungtinėje lygoje.

O maršrutas iš Rusijos – per Stambulą ir Barseloną į Ispanijos miestą Saragosą, kur Europos taurės turnyre kitą antradienį lauks dvikova su CAI.

„Aišku, kad tokios ilgos kelionės neprideda jėgų ir žvalumo. Bet toks tvarkaraštis, todėl reikia žaisti ir laimėti, o ne ieškoti pasiteisinimų, kad gal kada neišsimiegojau ar nepavalgiau“, – sakė M.Gecevičius.

„Lietuvos rytas“ į Kroatiją atsitempė psichologinę naštą.

Vilniečiai pastarosiose dvejose rungtynėse savo arenoje liko tiktai per vieną metimą nuo sėkmės: Stambulo „Besiktas“ komandai nusileido 101:103, o „Lokomotiv“ – 81:84.

– Ar labai trenkė per galvą du skausmingi pralaimėjimai? – „Lietuvos rytas“ paklausė M.Gecevičiaus.

– Aš manau kitaip – tai mus grūdina. Tikiuosi, būsime dar labiau susikaupę, perlaušime situaciją ir Zagrebe pasieksime tą labai reikalingą pergalę.

Žaidžiame neblogai, tik ko nors vis pritrūksta.

– Ko konkrečiai?

– Kai kuriais rungtynių momentais atsipalaiduojame.

Pridarome kvailų sprendimų puldami – tokių mes nei bandome per treniruotes, nei turėtume daryti žaisdami su Europos lygio komandomis.

Dar būna, kad gindamiesi ką nors pražiopsome.

Krepšinis susideda iš smulkių detalių. Žaidžiant tokio lygio turnyruose priešininkai pasinaudoja kiekviena tavo klaida. Todėl patys esame kalti.

– Pastaruoju metu „Lietuvos rytas“ varžovams leido įmesti daug taškų. Gal Aleksandras Petrovičius keičia žaidimo stilių – puolimas tampa svarbesnis nei gynyba?

– Tikrai nesiorientuojame vien į puolimą. Šis treneris ne iš tų, kuriam neįdomu komandos gynyba.

Tiesiog taip jau išėjo per tuos du mačus. Su „Besiktas“ išties prastai gynėmės, su „Lokomotiv“ – kiek geriau.

– Kokia šiuo metu „Lietuvos ryto“ sportinė forma?

– Nesame idealios fizinės būklės, bet tikrai geresnės negu prieš mėnesį.

Anksčiau jau buvo tapę įprasta, kad trečiąjį kėlinį pradėdavome blogai, paskui „sėsdavome“ dar ir ketvirtajame. O dabar didžiąją rungtynių dalį žaidžiame tolygiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.