EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „Norėdami įveikti stiprius varžovus, turime žaisti žymiai geriau“

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ klubas Eurolygos „Top 16“ etape susitiks su kardinaliai pasikeitusia Tel Avivo „Maccabi“ komanda. Šešis kartus iš eilės Eurolygoje laimėjusi Davido Blatto kariauna pergalių seriją ketina pratęsti ir Lietuvoje. Tačiau Saulius Štombergas su savo auklėtiniais ir sirgalių užnugariu tikisi sustabdyti įsibėgėjusi Izraelio garvežį.

S.Štombergas liaupsina Tel Avivo klubą, bet tiki savo auklėtinių pergale.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
S.Štombergas liaupsina Tel Avivo klubą, bet tiki savo auklėtinių pergale.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 6:22 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:07 PM

„Tikiu savo komanda. Per treniruotes matau, ką galime parodyti. Laukiu kovos. Su sirgalių palaikymu mes turime laimėti“, – ryžtingai prieš trečiąsias „Top 16“ etapo rungtynes kalbėjo S.Štombergas.

Žalgiriečiams nėra kur trauktis. Jie pralaimėjo abu pirmuosius „Top 16“ susitikimus. Per rezultatus stipriai krito gerokai sumažėjęs „Žalgirio“ tritaškių pataikymas. Reguliariajame sezone pagal tritaškius buvę antri, bet dabar kauniečiai Eurolygoje – paskutiniai.

„Maccabi“ dabar žaidžia geriau, o mūsų žaidimas suprastėjo, – pažymėjo S.Štombergas. – Neišnaudojame savo galimybių. Nepataikome laisvi iš gerų padėčių. Tai negali kartotis. Tikiuosi, kad grįšime prie savo skaičių.“

„Norėdami laimėti prieš tokias komandas, turime žaisti žymiai geriau“, – pridūrė „Žalgirio“ vairininkas.

Kalbėdamas apie „Maccabi“ žaidimą, S.Štombergas negailėjo gerų žodžių.

„Susitinkame su tikrai stipria komanda. „Top 16“ etape „Maccabi“ demonstruoja įspūdingą žaidimą. Palyginus su reguliariuoju sezonu, dabar jie žaidžia nuostabiai. Jie puikiai pataiko, žaidžia rezultatyviai, turi daug talentingų, agresyvių ir pavojingų žaidėjų, kuriuos uždengti bus labai sunku, – neabejojo S.Štombergas. – Visi turėsime darbo – tiek starto penketo nariai, tiek atsarginiai. „Maccabi“ neprigalvojo naujų derinių, bet jie viską supainioja ir žaidėjams nėra taip lengva viską greitai atlikti. Bus sunku gintis. Visi „Maccabi“ krepšininkai yra lygiaverčiai ir kiekviename mače gali atsiskleisti vis kitas.“

„Žalgirio“ puolėjas Kšyštofas Lavrinovičius prašė sirgalių paramos.

„Bus labai sunku, nes pirmiausia, reikia gerinti savo žaidimą. Gerai būtų, kad ateitų kuo daugiau sirgalių ir mums padėtų. Jie būtų kaip šeštas žaidėjas“, – aistruolius į „Žalgirio“ areną ketvirtadienio vakarą kviečia K.Lavrinovičius.

Jo negąsdina grėsminga „Maccabi“ pergalių serija: „Aš nežiūriu, kiek kartų varžovai laimėjo iš eilės. Reikia žiūrėti į savo žaidimą ir stengtis laimėti kiekvieną mačą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.