EUROLYGA 2023

A.Petrovičius: „Zagrebe teko kovoti su daugiau nei vienu varžovu“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriui Aleksandrui Petrovičiui pergalingos (84:83) Europos taurės „Last 32“ etapo rungtynės Zagrebe su vietos „Cedevita“ buvo ypatingos. Po džiaugsmingai pasibaigusios krepšinio dramos jis galėjo pulti į šeimos glėbį. „Žaidžiau savo šeimos akivaizdoje, todėl esu labai laimingas“, – šypsojosi legendinio krepšininko Draženo Petrovičiaus brolis.

Dėl pirmosios pergalės Europos taurės turnyre vilniečiams teko gerokai paprakaituoti.<br>M.Šušič nuotr.
Dėl pirmosios pergalės Europos taurės turnyre vilniečiams teko gerokai paprakaituoti.<br>M.Šušič nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 12:54 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:50 AM

Tačiau kaip ir po rungtynių su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa, „Lietuvos ryto“ specialistas buvo nepatenkintas įvairiais trukdžiais.

„Tai buvo kažkas neįtikėtino, nes žaidėme su daugiau nei vienu varžovu, bet niekada nepasidavėme ir pelnytai laimėjome“, – džiūgavo A.Petrovičius, susitikimo metu dažnai reiškęs pretenzijas arbitrams ir sekretoriatui.

Neaišku, ar strategas taip pat šypsotųsi, jei „Cedevita“ komanda būtų maksimaliai nubaudusi „Lietuvos rytą“ po Omaro Cooko techninės pražangos, kurią įžaidėjas užsidirbo 38-ąją minutę. Po jos kroatai išsiveržė į priekį 80:77.

„Tai buvo mano kaltė, – po mačo pripažino 6 taškus pelnęs ir net 10 rezultatyvių perdavimų atlikęs amerikietis. – Netinkamai sureagavau į teisėjo sprendimą. Reikėjo elgtis kitaip. Vis dėlto, nemanau, kad tokiu atsakingu metu nusipelniau techninės. Svarbiausia, kad žaidėjai mane pridengė.“

Vienas O.Cooko kailį išgelbėjusių buvo Renaldas Seibutis, pelnęs 5 taškus iš eilės ir vėl išvedęs „Lietuvos rytą“ į priekį 82:80.

„Buvo sunku. Pabaigoje vos neprisižaidėme. Bet malonu, kai visą mačą vejiesi, stengiesi rasti ritmą ir galiausiai tai padarai“, – šypsojosi rezultatyviausiai rungtyniavęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas (17 tšk.).

Iš R.Seibučio estafetę perėmė Darius Songaila, likus 22 sek. pataikęs pergalingą dvitaškį iš vidutinio nuotolio.

„Buvo tokių momentų, kai leidome varžovams pabėgti, todėl teko juos vytis. Tokie svyravimai aukštyn žemyn visada išeikvoja daugiau energijos“, – pridūrė 16 taškų surinkęs D.Songaila.

Esminis lūžis įvyko ne tik paskutinėmis sekundėmis, bet dar antrajame kėlinyje, kai pavyko panaikinti 14 taškų deficitą.

„Suaktyvinome gynybą ir protingiau žaidėme puolime, – priežastis, kaip pavyko atsitiesti, vardijo taip pat 16 taškų įmetęs Martynas Gecevičius. – Patys neprotingai žaidėme ir leidome kroatams pabėgti per dvi minutes. Aišku, teko išeikvoti daugiau jėgų, bet susigrąžinome rungtynes.“

Savaitę „Lietuvos rytas“ žais kaip NBA komanda. Išvykos į Zagrebą, Kazanę ir Saragosą sudarė tokias sąlygas, kad vilniečiai neturės galimybės grįžti į Lietuvą.

„Aišku, sunkios rungtynės ir skrydžiai susideda, bet reikia pasistengti per laisvas dienas kuo geriau pailsėti ir atsistatyti“, – kalbėjo NBA ir varginančių kelionių patirties turintis D.Songaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.