EUROLYGA 2023

Po pralaimėjimo „Žalgirį“ gyrė ir S.Štombergas, ir D.Blattas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir trečiosiose Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse patyrė pralaimėjimą – nusileido Tel Avivo „Maccabi“ klubui , tačiau po mačo Lietuvos čempionų treneris Saulius Štombergas neturėjo daug priekaištų savo auklėtiniams. Anaiptol, jis džiaugėsi sėkmingu dviejų lietuvių žaidimų. Liaupsių žalgiriečiai sulaukė ir iš „Maccabi“ stratego Davido Blatto.

S.Štombergo auklėtiniams ne daug pritrūko iki pergalės.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergo auklėtiniams ne daug pritrūko iki pergalės.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 10:09 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:49 AM

„Džiaugiuosi P.Jankūno žaidimu. Gerai į žaidimą įsijungė jaunimas, gerai padirbėjęs ir gynyboje. T.Dimša žaidė gerai. Džiaugiuosi tokiais krepšininkų blykstelėjimais“, – spaudos konferencijoje įspūdžiais po susitikimo dalijosi „Žalgirio“ strategas.

S.Štombergo nuomone, „Maccabi“ komandai pergalę mačo pabaigoje atnešė patirtis, o kauniečiams pristigo jėgų.

„Žaidėme prieš stiprią komandą. Buvo nelengva. Visas „Maccabi“ atsarginių suolas įnešė tikrai didelį indėlį ir pati komanda buvo daug šviežesnė. Dėl savo patirties jie ir įgijo pranašumą rungtynių pabaigoje. Varžovai laimėjo savo veržlumu, tritaškiais, energija. O mūsų žaidėjai pavargo. Nebuvo Š.Jasikevičiaus, kuris būtų galėjęs pailsinti J.Dentmoną. Pilnavertės pamainos, kuri galėtų žaisti ir kontroliuoti, neturime. Dėl žaidėjų nuovargio todėl pabaigoje ir nusilpstame“, – rungtynes trumpai apibendrino S.Štombergas.

Specialistas paaiškino, kad Š.Jasikevičius nežaidė dėl nugaros nervų uždegimo. Galbūt įžaidėjas galės grįžti į aikštę jau savaitgalį.

D.Blattas taip pat negailėjo gerų žodžių „Žalgirio“ komandai.

„Kauno „Žalgiris“ turi galimybių skinti pergales šioje grupėje. Jie žaidė gerai ir pirmavo didžiąją mačo dalį. Mums buvo labai sunku ir teko pavargti, kad laimėtume. Džiaugiuosi, kad išvažiuojame su pergale“, – tvirtino D.Blattas.

Iki ilgosios pertraukos „Maccabi“ praleido net 46 taškus, todėl D.Blattui teko gerokai keisti žaidimo planą gynyboje.

„Rūbinėje su manimi per pertrauką geriau nebūtumėte, – juokavo D.Blattas. – Antroje rungtynių pusėje geriau prisitaikėme prie greito žalgiriečių žaidimo, kur kas geriau kovojome dėl atkovotų kamuolių ir pristabdėme J.Dentmoną bei kitus žaidėjus. P.Jankūnas yra puikus patyręs krepšininkas. Kai jis gerai pradeda mačą, vėliau žaidžia labai gerai. Jis turėjo nuostabią pirmąją susitikimo pusę. Pakeitėme prieš jį gynybos sistemą ir P.Jankūnas nebebuvo toks aktyvus. Gynyba antroje rungtynių pusėje buvo pagrindinė pergalės priežastis.“

„Ačiū“, – savo kalbą konferencijoje baigė D.Blattas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.