EUROLYGA 2023

J.Kazlausko šlovė atvėrė Lietuvai kelią į Kiniją

Lietuva mokys Kiniją žaisti krepšinį. LKF vadovai sudarys bendradarbiavimo sutartį su Kinijos krepšinio federacija. Azijiečiams Lietuva atskleis savo krepšinio receptą, o mūsų šaliai ši partnerystė turėtų būti palanki finansiškai. Kelią į susitarimą su milžiniška krepšinio šalimi nutiesė puiki rinktinės trenerio Jono Kazlausko reputacija Kinijoje.

LKF pasirašė sutartį su advokatų kontora LAWIN.<br>M.Kulbio nuotr.
LKF pasirašė sutartį su advokatų kontora LAWIN.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 20, 2014, 5:00 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:56 AM

„Kinijoje J.Kazlauskas yra vienas mylimiausių žmonių. Vietinis taksistas ten apie Lietuvą nieko nežino, bet kai pradedi kalbėti apie J.Kazlauską, visi supras, – LKF spaudos konferencijoje juokavo generalinio sekretoriaus poste vis labiau apšylantis Mindaugas Špokas. – Kinijoje tai kažkoks fenomenas. Neįsivaizduoju, kas ten buvo Yao Mingas, bet J.Kazlauskas yra saugomas ir žiūrimas.“

Patirtis už pinigus

Kinai vasarą į Lietuvą siųs žaidėjus, kurie čia semsis patirties. Be to, bus rengiami bendri trenerių ir teisėjų seminarai.

„Kinai nori suprasti mūsų veikimo sistemą, čia treniruotis. Jie į mus žiūri labai paprastai – trys milijonai, ketvirtas reitingas pasaulyje, 12 gerų žaidėjų rinktinėje“, – bendradarbiavimo su Kinija esmę dėstė M.Špokas.

„Tikimės, kad kinai mūsų neaplenks“, – šyptelėjo LKF generalinis sekretorius.

Kokia iš to nauda Lietuvai? Kai kurios tuščios krepšinio salės vasarą dabar bus užpildytos treniruočių stovyklomis. Be to, kinai apmokės Lietuvos delegacijų keliones į jų šalį. Draugiškas rungtynes kovo-balandžio mėnesį Kinijoje planuoja žaisti aštuoniolikmečių ir dvidešimtmečių rinktinės, kurios svečioje šalyje apsistos dviems savaitėms.

LKF didžiuojasi, kad bendradarbiauti su kinais norėjo Serbija, kitos Balkanų šalis, Australija, bet azijiečiai partneriais pasirinko būtent lietuvius, kurie stos greta, kaip sakė M.Špokas, Kiniją krepšiniu okupavusios JAV.

Malšins galvos skausmą

Sutartis su Kinijos krepšinio federacija dar nėra pasirašyta. Tam, kad neliktų jokių teisinių nesklandumų ne tik bendradarbiaujant su kinais, bet ir kitose srityse, LKF talkins nauja rėmėja tapusi advokatų kontora LAWIN.

Labiausiai advokatų paslaugos padės sprendžiant krepšininkų draudimo klausimus vasarą prieš pasaulio krepšinio čempionatą Ispanijoje.

„Mūsų tikslas – pasiruošti vasarai ir užtikrinti sąlygas dėl draudimo. Norime, kad treneris rūpintųsi tik geriausia žaidėjų forma ir žaidimu aikštelėje. O kai kažkas būna ne iki galo paruošta, įsijungia agentai, atsiranda trintis. Todėl renkamės stiprų partnerį, kad šitie dalykai būtų išspręsti“, – pasakojo M.Špokas.

„Kinijoje buvome susitikę su J.Kazlausku ir aptarėme vasaros pasirengimo planus. Treneris nori treniruoti geriausius žaidėjus. Nesinori kalbėtis su tokiu žaidėju, kurio agentas (dėl draudimo aplinkybių. – Red.) neleidžia treniruotis“, – pažymėjo LKF generalinis sekretorius.

Pabrėžus, kad draudimo kontora krepšininkų draudimų juk neišmokės, M.Špokas naujiems partneriams turi numatęs kitą svarbų aspektą.

„Bus tvarkomos tos smulkmenos, kurios anksčiau praslysdavo. Mūsų tikslas, kad jų nebūtų“, – tikino vienas LKF vadovų.

Paklaustas, ar byla, kurioje LKF turi sumokėti milijoną litų rinktinės veteranui Robertui Javtokui už traumą 2012-ųjų vasarą užversta, M.Špokas tiesiogiai į klausimą neatsakė.

„Galite paklausti žaidėjo, bet manau, kad radome kompromisinį variantą. Bylos neužvertėme. Mūsų tikslas – kad žaidėjas nenukentėtų“, – sakė M.Špokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.