EUROLYGA 2023

Saragosos ekipos pralaimėjimai neužliūliuos „Lietuvos ryto“

Savaitę trunkančių Vilniaus „Lietuvos ryto" kelionių maratono finišo tiesioji - Saragosa. Iš Rusijos į šiaurinę Ispanijos dalį atvykę vilniečiai ruošiasi trečiajai Europos taurės turnyro kovai.

D.Songaila prieš rungtynes su CAI gavo šiek tiek poilsio.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
D.Songaila prieš rungtynes su CAI gavo šiek tiek poilsio.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:01 AM

Prieš savaitę į Zagrebą išvykę, vėliau į Kazanę persikėlę vilniečiai pirmadienį atvyko į Saragosą - čia Aleksandro Petrovičiaus treniruojami krepšininkai žais su vietos CAI ekipa.

Nori galingos pradžios

Nors P grupėje Saragosos komanda pergalių dar neturi (67:75 pralaimėta „Cedevita" ir 63:70 - „Besiktas" - red.), vieną pergalę per du susitikimus iškovojusio „Lietuvos ryto" strategas į tokią statistiką numoja ranka - laukia dar vienas kietas riešutas.

„CAI visiškai kitokia komanda nei Zagrebo „Cedevita". Priekinė Ispanijos ekipos linija labai pajėgi - svarbūs žaidėjai yra puolėjas Viktoras Sanikidze ir vidurio puolėjas Giorgi Šermadini. Prieš juos turime labai kokybiškai gintis.

Mums pavyko išgyventi Zagrebe (84:83), dabar turime laimėti ir Ispanijoje, kad susigrąžintume viltis kovojant dėl pirmos vietos grupėje, kalbėjo A.Petrovičius.

Treneris taip pat išskyrė Saragosos komandos marškinėlius vilkintį kroatą Damjaną Rudezą. „Jis prieš trejus metus žaidė tuo metu mano treniruojamoje „Cedevita" komandoje. Šiuo metu šis krepšininkas - puikios formos, todėl turime pasiruošti ir jį sustabdyti", - kalbėjo vilniečių strategas.

Jos akcentavo, kad svarbiausia antradienis rungtynėse - galinga pradžia ir nusiteikimas.

„Svarbu, kad startuotume labai gerai ir galingai sužaistume pirmąjį kėlinį. Jeigu varžovai pamatys, kad atvykome rimtai nusiteikę, jie pradės galvoti apie kitas rungtynes. Turime būti tikslūs ir puolime, ir gynyboje", - dėstė kroatas.

Vilniečiams apkarto viešnagė savaitgalį Kazanėje, kur teko pripažinti triuškinantį pralaimėjimą Jungtinės lygos mače su vietos „Uniks" (62:82).

„Pastarosiomis savaitėmis sužaidėme keturias labai sunkias rungtynes. Praėjusį pirmadienį išnaudojome labai daug energijos Jungtinės lygos mače su Krasnodaro „Lokomotiv" - turėjome laimėti šį mačą, bet, deja, mums nepavyko (vilniečiai pralaimėjo 81:84). Zagrebe kovojome labai sudėtingomis sąlygomis ir pavyko laimėti.

Kazanėje leidau pailsėti keliems starto penketo žaidėjams (Dariui Songailai ir Omarui Cookui - red.). Mums reikia šviežesni", - kalbėjo A.Petrovičius.

Poilsis - į naudą

Vyriausias Vilniaus ekipos žaidėjas - 35-erių D.Songaila - yra pripratęs prie tolimų ir varginančių kelionių, tačiau patyręs krepšinio vilkas neslepia - kiekviena poilsio diena jam itin naudinga. Jis, kaip ir O.Cookas, nežaidė rungtynėse Kazanėje.

„Poilsis man visada į naudą, ypač dėl tokių kelionių šią savaitę - daug ir ilgų skrydžių, daug oro uostų, tad poilsis tikrai į naudą", - kalbėjo marijampolietis.

206 cm ūgio puolėjo mače su aštuntąją vietą Ispanijos pirmenybėse užimančiu CAI laukia atsakingos užduotis, nes būsimų varžovų žaidimas sukasi baudos aikštelėje.

Saragosos CAI pateko į kitą Europos taurės turnyro etapą - tai liudija, kad komanda yra rimta. Pastarąsias dvi rungtynes jie pralaimėjo, bet nežaidė labai blogai, o ir nesėkmės patirtos nedideliu skirtumu. Pastarąjį mėnesį komanda žaidžia kiek kitokį krepšinį.

Treneriai akcentavo jų žaidimą per trečiąjį numerį ir žaidimą du prieš du su aukštaūgiais", - kalbėjo D.Songaila, per dvejas Europos taurės turnyro rungtynes pelnantis po 15 taškų.

***

Saragosos CAI - Vilniaus „Lietuvos ryto" rungtynės vyks antradienį, 21 val. 30 min. Lietuvos laiku. Mačą tiesiogiai rodys „Lietuvos ryto" televizija, o aprašys ir komentarus pateiks portalas lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.