EUROLYGA 2023

L.Kleiza prabilo apie paskutinę vasarą rinktinėje (papildyta)

Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Linas Kleiza svarsto apie karjeros nacionalinėje komandoje pabaigą. 29 metų Stambulo „Fenerbahce Ulker“ puolėjas fibaeurope.com atskleidė, kad Europos čempionatas Slovėnijoje jam galėjo būti paskutinis turnyras, vilkint rinktinės aprangą.

L.Kleiza linksta prie sprendimo daugiau nebeatstovauti Lietuvos rinktinei.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
L.Kleiza linksta prie sprendimo daugiau nebeatstovauti Lietuvos rinktinei.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 21, 2014, 5:13 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:43 AM

„Manau, kad tai buvo paskutinė mano vasara rinktinėje“, – netikėtai pareiškė L.Kleiza.

„Bus sunku priimti galutinį sprendimą. Dar nesu apsisprendęs iki galo. Sezonas ilgas ir tokiu metu nesinori priimti tokių sprendimų“, – tęsė ilgametis nacionalinės komandos žaidėjas.

Nuo 2006 metų Lietuvos rinktinės garbę gynęs krepšininkas pastaraisiais metais buvo kankinamas sunkių traumų. Be to, sezonas „Fenerbahce Ulker“ klube – neįspūdingas. Visa tai galėjo pastūmėti L.Kleizą imtis atsakingo žingsnio ir susitelkti klubinei karjerai.

 „Myliu savo šalį ir atstovauti rinktinei yra didelė garbė. Dėl nacionalinės komandos atidaviau visas jėgas“, – tikino L.Kleiza. 

 „Nebesu jaunas. Bet turime gerų jaunų vyrukų, kurie galėtų perimti vadžias“, – vylėsi vienas brangiausių žaidėjų Europoje. 

 Praėjusiame Europos čempionate L.Kleiza vidutiniškai per 25 minutes rinkdavo 11,4 taško, atkovodavo po 5 kamuolius ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.  

Su nacionaline komanda sidabrą iškovojęs krepšininkas buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą.

Eurolygoje šį sezoną žaidėjas nežiba – per 20 minučių renka vidutiniškai 8,9 taško, sugriebia 2,9 atšokusio kamuolio ir atlieka 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

Pastaraisiais metais L.Kleiza buvo bene didžiausia Lietuvos rinktinės žvaigždė.

Traukiasi dėl J.Kazlausko?

Tuo tarpu portalas sportin.lt iškėlė versiją, kad L.Kleiza nori atsisveikinti dėl pašlijusių santykių su rinktinės vyriausiuoju treneriu Jonu Kazlausku. Remdamasis neoficialiais šaltiniais, portalas pranešė, kad L.Kleiza informavo LKF, jog jei rinktinę toliau treniruos J.Kazlauskas, jis nežais.   

Nacionalinėje komandoje beveik iki 2013 metų pabaigos dirbęs buvęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas nesutarimų tarp trenerio ir vieno lyderių neįžvelgė.   

„Tikrai to nežinau. Bet kiekvienas į rinktinę atvažiuoja atstovauti Lietuvai. O šitie dalykai yra antraeiliai. Lino apsisprendimą vertinčiau kaip daug atidavusio rinktinei krepšininko nuosprendį“, – portalui lrytas.lt sakė M.Balčiūnas.   

Jam tokie L.Kleizos pasvarstymai nepasirodė labai netikėti.   

„Iš vienos pusės labai liūdna, iš kitos – suprantama. Kiekvienas žaidėjas, kai artėja link 30 metų, priima tokius sprendimus. Linas rinktinei atidavė daugybę vasarų. Nuo šešiolikos jis praleido gal tik vieną ar dvi vasaras. Rinktinėje jis jau daug ką įrodė“, – samprotavo M.Balčiūnas.   

Portalui lrytas.lt M.Balčiūnas atskleidė, kad dirbdamas LKF negirdėjo, jog L.Kleiza būtų svarstęs trauktis.   

„Gal po sudėtingų traumų ir operacijų jis pasvėrė, kad prioritetas yra klubinis krepšinis“, – svarstė M.Balčiūnas.   

„Linui reikėtų labai padėkoti. Jo indėlis į bendrą rinktinės rezultatą – labai didelis. Jis prisidėjo turbūt prie vieno sėkmingiausių rinktinės laikotarpių per mūsų krepšinio istoriją. Reikia pasidžiaugti, kad Linas rinktinei atidavė daug. Jo pasirodymas – tikrai įspūdingas. Tai – išskirtinis krepšininkas“, – L.Kleizą gyrė M.Balčiūnas.   

Buvusio LKF generalinio sekretoriaus manymu, L.Kleizą dar galėtų bandyti įkalbinti Arvydas Sabonis ir Jonas Kazlauskas, bet M.Balčiūnas nemano, kad tai bus veiksminga.  

„Lino charakteris – tikrai tvirtas. O tie kalbinimai labai retai būna veiksmingi“, – nuliūdino M.Balčiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.