EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ klubo šokėjų vadovė drąsiai diskutuoja krepšinio temomis

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos rungtynių metu „Siemens“ arenoje prie aikštės besisukiojanti elegantiška šviesiaplaukė traukia ne vieno sirgaliaus akį. Tačiau jos dėmesys sutelktas į aikštę, ypač per minutės pertraukėles. 33 metų ukrainietė Jelena Rožkova nuo gruodžio pradžios vadovauja „Lietuvos ryto“ palaikymo šokėjų grupei.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jan 23, 2014, 8:35 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:18 AM

„Tai viena situacijų, kai atsiduri reikiamu metu reikiamoje vietoje. Gavau pasiūlymą išbandyti save užsienyje ir jau po pirmosios treniruotės supratau, kad darbas bus įdomus ir naudingas ne tik man, bet ir merginoms“, – lrytas.lt pasakojo jauna moteris.

Krepšinio pasaulyje J.Rožkovos pavardė nėra nauja. Moteris 2001-aisiais subūrė garsiąją „The Red Foxes“ šokėjų grupę.

Kolektyvas šoko trejose olimpinėse žaidynėse, dukart dalyvavo pasaulio čempionate ir net šešiuose Europos čempionatuose.

„Kai pradėjau dirbti Lietuvoje, supratau, kad „The Red Foxes“ yra ne tik vardas, bet vizija, stilius ir šou filosofija. Nesvarbu, iš kur merginos yra. „The Red Foxes“ – tai kalbantis šokis, kurio metu merginos gali išreikšti save, ugdyti moteriškumą“, – apie Kijevo šokėjų grupę pasakojo jos įkūrėja.

Dešimtmetį J.Rožkova gyveno tarp Kijevo ir Lietuvos. Vilniuje įsikūrusi jos šeima, dvi dukros čia lanko vaikų darželį. Ukrainietė intensyviai mokosi lietuvių kalbos.

„Mokausi iš savo dukrų ir merginų repeticijose. Tai smagu. Nors pakartoti žodžius iš pirmo karto tikrai nėra lengva“, – nusijuokė J.Rožkova.

Sužavėjo gimnastika

J.Rožkova sportuoja nuo vaikystės. Moters aistra – meninė gimnastika. Dar būdama moksleivė ji dalyvaudavo varžybose. Vėliau ėmė domėtis skirtingais šokių stiliais. Būdama 20-ies J.Rožkova pradėjo šokti krepšinio rungtynių metu.

„Sportas man labai patiko. Po ilgo laiko, praleisto gimnastikoje, sporto varžybų dvasia man tapo būtina. Šokti krepšinio palaikymo komandoje, kai buvau studentė, buvo tik hobis“, – pasakojo Jelena.

J.Rožkova studijavo finansų valdymo ir teisės specialybę. Tačiau su menu nieko bendra neturinti profesija atskirti jos nuo šokių nesugebėjo. Dar studijuodama ji įkūrė „The Red Foxes“.

„Per pasirodymus užsienyje matydavau, kaip puikiai žmonės priima mūsų šokius. Nusprendžiau, kad tai gera galimybė sujungti mano aistrą šokiui, meilę sportui ir sukurti ką nors nauja sporto pasaulyje“, – sakė J.Rožkova.

Diskutuoja apie krepšinį

Nors moteris jau 13 metų sukasi krepšinio pasaulyje, jos širdyje pirmą vietą vis dar užima gimnastika.

„Deja, pati užsiimti kokiu nors sportu neturiu laiko. Tvarkaraštis neleidžia“, – atsiduso J.Rožkova. Per krepšinio rungtynes moteris ne tik rūpinasi šokėjų programa, bet ir atidžiai stebi žaidimą. Ji seka rezultatus, su draugais diskutuoja apie krepšinį.

„Tai nenuspėjamas sportas. Čia sekundė gali lemti viską.

Krepšinio šeimoje turiu daug draugų, todėl negaliu išskirti mėgstamiausios komandos. Dažniausiai sergu už gražų žaidimą. Gerbiu trenerius ir komandas, kurios tobulėja viso sezono metu ir džiugina sirgalius“, – sakė „Lietuvos ryto“ šokėjų grupės vadovė.

Per savo profesionalios šokėjos karjerą ji dalyvavo didžiausiuose krepšinio turnyruose, tačiau labiausiai merginai įsiminė 2003-iaisiais Švedijoje vykęs Europos čempionatas. Šios pirmenybės Lietuvos rinktinei nusidažė auksine spalva.

Gražaus veido negana

J.Rožkova „Lietuvos ryto“ šokėjas ne tik treniruoja, kartais ir pati prie jų prisijungia. Prieš Kalėdas vykusių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynių tarp „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ metu ji pati įbėgo į aikštę.

„Esu labai laiminga, nes esu geros formos ir kartais galiu išeiti į aikštę kartu su komanda. Jeigu reikia, galiu pakeisti merginą. Manau, tai labai naudinga palaikant komandos dvasią. Geriau suprantu, kaip viską organizuoti. Beje, jausmas per pasirodymą „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynių metu prilygo Europos čempionato finalui.

„Lietuvos ryto“ šokėjų grupėje įdiegiau ne tik naują treniruočių techniką, bet ir savo pasirodymų rungtynių metu filosofiją. Kiekvienai šokėjų grupei svarbu būti žaidimo dalimi, reaguoti į pelnytus taškus.

„Lietuvos ryto“ šokėjos – vienos geriausių Lietuvoje. Daug merginų yra lankiusios gimnastiką. Jos labai talentingos, tobulėja per kiekvieną treniruotę“, – vilnietes gyrė naujoji vadovė.

Šeštadienį „Lietuvos ryto“ arenoje vyks naujų šokėjų atranka. J.Rožkova patikino, kad kandidatėms gražaus veidelio neužteks.

„Mes ieškome šokėjų, kurios galėtų prisijungti prie esamos komandos sezono metu. Merginų, kurios sugebėtų šokti skirtingų stilių šokius, kurios greitai išmoktų judesius ir turėtų motyvacijos tapti viena geriausių grupių Europoje.

Tai ne tik ūgis, svoris ir gražus veidas. Merginos turi būti labai energingos ir spindėti, šypsotis. Net ir dvi valandas trunkančių treniruočių metu“, – sakė J.Rožkova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.