EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „Lokomotiv“ neblizga, bet nuolaidų nedarys“

Kauno „Žalgiris“ į Krasnodarą mūšiui su Manto Kalniečio ir Simo Jasaičio „Lokomotiv“ klubu vyksta pasiėmęs rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ pavyzdį. Tiesa, tik šį kartą su laimingesne pabaiga. Penktadienį Eurolygos „Top 16“ etapo ketvirtajame etape žalgiriečiai sieks pirmosios pergalės ir virvės iš turnyro lentelės dugno.

S.Štombergas tikisi palaužti Rusijos klubą mačo pabaigoje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
S.Štombergas tikisi palaužti Rusijos klubą mačo pabaigoje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 1:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:52 AM

„Jie žaidžia paprastai, nes turi gerų talentingų žaidėjų, todėl žino, ką daryti su kamuoliu. Gerai pažįstame „Lokomotiv“ komandą. Ir pernai, ir šiemet Lietuvos klubams teko daug kartų su ja susitikti. Tai komanda, kuri daug investuoja į žaidėjus, infrastruktūrą. Pastaraisiais metais „Lokomotiv“ kelia krepšinį ir stengiasi rodyti geriausius rezultatus“, – labai pagarbiai apie varžovą atsiliepė „Žalgirio“ specialistas S.Štombergas.

Tuo tarpu sėkmingai pastarosiose Eurolygos rungtynėse su „Maccabi“ pasirodęs 20 metų gynėjas Tomas Dimša tryško jaunatvišku optimizmu.

„Važiuosime kovoti tik dėl pergalės. Gal iš pradžių buvo sunku, bet paskutinėse rungtynėse tikrai matėsi, kad žaidžiame daug geriau“, – sakė 9 taškus pelnęs T.Dimša.

S.Štombergas – atsargesnis: „Tikrai nebus lengva. Pernai jiems pralaimėjome atkrintamosiose, o šiemet jie žaidžia su panašia sudėtimi ir turi tą patį trenerį. Susikaupus visas rungtynes reikės atlaikyti jų šturmą. Rusai mėgsta agresyvų, greitą atakuojantį krepšinį. Turėsime atsilaikyti. „Lokomotiv“ remiasi 7-8 žaidėjais. Pabaigoje bandysime stengtis primesti jiems savo žaidimą ir laimėti išvykoje.“

– Vienas „Lokomotiv“ lyderių – Mantas Kalnietis?

– Tarp lyderių yra ir M.Kalnietis, ir S.Jasaitis. Jais treneris labai pasitiki. Visus žaidėjus gerai pažįstame. Daug ką lems smulkmenos ir pasiruošimas. „Lokomotiv“ dabar nerodo blizgančio krepšinio, bet žaisdami namie jokių nuolaidų nedarys.

– Kokia į rikiuotę grįžusio Martyno Pociaus forma?

– Jam sunku po tiek laiko ir traumos įsivažiuoti. Stengiamės, kad jis grįžtų į ritmą kuo greičiau ir galėtų mums maksimaliai padėti.

– Ar visi kiti pagrindiniai žaidėjai sveiki?

– Šarūnas Jasikevičius dar nežais. Jam vis dar skauda nugarą. Bet kitoms rungtynėms jau tikimės jį turėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.