EUROLYGA 2023

L.Kleizai - liaupsės ir Graikijoje, ir Turkijoje

Prieš porą savaičių Graikijos žiniasklaida laidojo Liną Kleizą, vadindama jį praeities žvaigžde, o 29 metų puolėjas ketvirtadienį palaidojo graikų krepšinio superklubą. Stambulo „Fenerbahce Ulker“ Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse 77:72 palaužė Atėnų „Panthinaikos“ ekipą, o Turkijos ekipai pergalę nukalė šalti Lietuvos krepšininko nervai.

L.Kleiza paskutinėmis rungtynių minutėmis rungtyniavo užtikrintai.<br>EPA-ELTA nuotr.
L.Kleiza paskutinėmis rungtynių minutėmis rungtyniavo užtikrintai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 3:30 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:38 AM

Gyrė ir graikai, ir turkai

Likus minutei iki mačo pabaigos, kai „Fenerbahce Ulker“ turėjo minimalų pranašumą (68:67), L.Kleiza drąsiai ėmėsi iniciatyvos – smeigė tritaškį, po taiklios „Panathinaikos“ atakos atsakė dvitaškiu per varžovų rankas.

Iš viso L.Kleiza pelnė 13 taškų, surinko 10 naudingumo balų ir buvo antras pagal rezultatyvumą pirmąją pergalę „Top 16“ etape iškovojusioje Stambulo ekipoje.

Linas Kleiza tarė savo žodį! Rezultatyviausias „Fenerbahce Ulker“ žaidėjas buvo 15 taškų pelnęs Bojanas Bogdanovičius, bet didžiausi nuopelnai dėl komandos pergalės tenka L.Kleizai“, – lietuvį gyrė turkų sporto portalas fanatik.com.

L.Kleizos indėlis į pergalę neliko nepastebėtas ir Graikijos spaudoje. „Panathinaikos“ sugebėjo panaikinti 14 taškų skirtumą, tačiau paskutinėmis minutėmis buvo sužeistas lemiamus taškus pelniusio L.Kleizos. „Žalieji“ patyrė pirmąją nesėkmę „Top 16“ etape“, – rašo contra.gr.

Geriausias mačo žaidėjas

Šis portalas išskyrė penkis geriausius šių rungtynių žaidėjus. Pirmojoje vietoje atsidūrė „Fenerbahce Ulker" legionierius iš Lietuvos.

Mačo geriausieji:

1. Linas Kleiza („Fenerbahce Ulker"). Pelnė 7 iš paskutiniųjų 9 „Fenerbahce Ulker" taškų ir galutinai pribaigė „Panathinaikos".

2. Bojanas Bogdanovičius („Fenerbahce Ulker"). Ne tik puikiai puolė, bet ir patikimai gynėsi.

3. Emiras Preldzičius („Fenerbahce Ulker"). Aikštėje dirbo už du. Dažnai - ir už tris.

4. Ramelas Curry („Panathinaikos"). Buvo vienas iš pagrindinių ramsčių, kai „Panathinaikos" reikėjo prisikelti.

5. Luke'as Mavrokefalidis („Panathinaikos"). Pademonstravo, kad turi čempionišką charakterį.

Serbas - prieš savo komandą

Išskirtinio dėmesio šiame mače sulaukė Stambulo „Fenerbahce Ulker“ treneris Željko Obradovičius. 54-erių specialistas iš Serbijos stojo prieš komandą, kurią treniravo 13 sezonų ir su kuria keturis kartus tapo Eurolygos čempionu.

Pastarosios savaitės vienam geriausių Europos krepšinio specialistui nebuvo lengvos – patirti trys pralaimėjimai, todėl pergalė prieš buvusį savo klubą serbui buvo itin svarbi.

Jis pabrėžė, kad jo komanda svarbiais momentais darė kvailas klaidas, bet pagyrė žaidėjus už tai, kad iškovojo svarbią pergalę sudėtingose rungtynėse.

„Kvailai klydome ir leidome varžovams pelnyti lengvus taškus. Pačioje rungtynių pradžioje norėjome žaisti intensyviau, bet mums tai nepavyko. Bet kokiu atveju, noriu pasveikinti ir savo komandos, ir „Panathinaikos“ žaidėjus. Taip pat dėkoju aistruoliams, kurie ir vėl užpildė mūsų areną“, – kalbėjo Ž.Obradovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.