EUROLYGA 2023

LKF taurė: „Fortūna“ ilgai priešinosi „Hoptrans-Sirenoms“, bet pralaimėjo

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro pusfinalio pirmosiose rungtynėse Klaipėdoje vietos „Fortūnos“ ekipa užkūrė pirtį Lino Šalkaus treniruojamai Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ komandai, tačiau galiausiai pralaimėjo 5 taškų skirtumu – 52:57 (19:12, 7:16, 13:20, 13:9), rašo „Fortūnos“ klubas.

G.Gutkauskaitė pelnė 20 taškų.<br>„Fortūnos“ nuotr.
G.Gutkauskaitė pelnė 20 taškų.<br>„Fortūnos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 8:05 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:19 AM

Klaipėdietės rungtynes pradėjo geriau ir pirmąjį kėlinį diktavo žaidimo sąlygas – 19:12, tačiau vėliau dėl nikstelėjusios čiurnos ant atsarginių žaidėjų suolelio kuriam laikui atsisėdo „Fortūnos“ atakų lyderė Gabrielė Gutkauskaitė ir viešnios iki didžiosios pertraukos persvėrė rezultatą – 28:26.

Antroje rungtynių dalyje „Hoptrans-Sirenos“ nuolat buvo priekyje, tačiau pajūrio krepšininkės neleido pernelyg atitrūkti – išlaikė intrigą ir nuolat lipo ant kulnų.

Klaipėdietės laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (42:31), tačiau tai jų nuo pralaimėjimo neišgelbėjo.

Viena iš pagrindinių „Fortūnos“ ekipos pralaimėjimo priežasčių – nesugebėjimas neutralizuoti „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos Santos Okockytės. Pastaroji į klaipėdiečių krepšį įmetė net 31 tašką. Iveta Šalkauskė prie pergalės pridėjo 15 taškų.

Tarp „Fortūnos“ krepšininkių rezultatyviausiai žaidė Gabrielė Gutkauskaitė, pelniusi 20 taškų, 9 įmetė Monika Grigalauskytė, 7 – Lina Aglinskaitė, 5 – Kristė Druskytė.

Atsakomosios šių ekipų pusfinalio rungtynės vyks sausio 29 dieną Garliavoje. Į finalą žengs komanda, pasiekusi geresnį abiejų tarpusavio varžybų rezultatą.

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ trenerė): „Gaila, kad rezultatas ne mūsų naudai, tačiau penki taškai – panaikinamas rezultatas. Išvykoje turėsime atlikti sunkesnį darbą. Norint patekti į LKF taurės turnyro finalą, reikės pergalės bent 6 taškų skirtumu. Šįkart mums pritrūko šiek tiek taiklumo, padarytos kelios vaikiškos klaidos, nepataikyti keli metimai iš po krepšio ir viskas susidėjo... Prieš rungtynes savo žaidėjoms akcentavau, kad reikia branginti kamuolį, kadangi jis gali būti aukso ar net sidabro vertės. Šiaip savo žaidėjomis esu patenkinta, pritrūko tikrai nedaug. Jei išvykoje mažiau klysime ir geriau pataikysime į krepšį, gali būti ir teigiamas rezultatas.“

Linas Šalkus („Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos): „Aš tikėjau savo merginomis. Mūsų komanda bent šiuo metu yra stipresnė, tačiau šįkart savo komandos žaidimu nesu patenkintas. Niekas čia dar nesibaigia, laukia dar atsakomosios rungtynės – viskas prasidės iš naujo. Stengiausi leisti pažaisti visoms merginoms, bet man šiandien žaidimas nepatiko. Gerai, kad viskas gerai baigėsi.“

Įdomu pastebėti, kad bus LKF taurės turnyre kovojama tik dėl pagrindinio – nugalėtojų trofėjo, o dvikova dėl trečiosios vietos nenumatyta.

„Pernai mes iškovojome trečiąją vietą tiek LMKL čempionate, tiek LKF taurės turnyre, o šiemet pastarajame turnyre bus kovojama tik dėl nugalėtojų taurės. Nenuostabu, kad mūsų pagrindinis tikslas ir siekis – žūtbūt prasibrauti į finalą. Tai būtų puikus pasiekimas“, – sakė R. Kumpienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.