EUROLYGA 2023

„Chimki“ žaidėjams - R.Kurtinaičio liaupsės

Maskvos srities „Chimki" sekmadienį iškovojo vieną įpūdingiausių pergalių, ko gero, per visą klubo istoriją. Rimo Kurtinaičio treniruojama komanda Jungtinės lygos mače po dramatiškos kovos, paskutinę sekundę 87:85 palaužė Maskvos CSKA ekipą ir čempionate iškovojo 13 pergalę iš eilės.

R.Kurtinaičio komanda lygoje žengia be pralaimėjimų.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
R.Kurtinaičio komanda lygoje žengia be pralaimėjimų.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2014, 8:41 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:54 AM

O likus 5 sek. iki rungtynių pabaigos atrodė, kad CKSA komandai pergalė - ranka pasiekiama. Rusijos čempionų klubas pirmavo 85:83. Tačiau „Chimki" per 3 sek. surengė taiklią ataką, kurią užbaigė Kešimiras Lončaras.

CSKA strategas Ettore Mesinna paprašė minutės pertraukėlės, po kurios svečiai bandė išsimesti kamuolį iš užribio ir suregzti lemiamą ataką. Tačiau viskas pasisuko kitaip - Viktoro Chriapos mestą kamuolį pagavo „Chimki" aukštaūgis Jamesas Augistinas, kuris žaibiškai persivarė kamuolį į savo aikštės pusę ir aidint sirenai nuo trijų taškų zonos švystelėjo kamuolį į krepšį.

„Chimki" žaidėjai puolė vieni kitiems į glėbį, o CSKA krepšininkai griebėsi už galvų - šeimininkai išplėšė pergalę 87:85.

„Metimas ne itin pavyko - kamuolys skriejo labiau į dešinę. Tą akimirką pagalvojau: „Kaip būtų puiku pataikyti - tai būtų pirmas pergalingas metimas per mano karjerą." Ir kai kamuolys skrodė tinklelį, net nežinojau, ką daryti. Tik tada, kai komandos draugai pribėgo sveikinti, supratau, kas įvyko", - vieną įsimintiniausių savo karjeros epizodų prisiminė J.Augustinas.

„Chimki" treneris R.Kurtinaitis džiaugėsi, kad jo komanda visas rungtynes išlaikė koncentraciją ir dėkojo mačo didvyriui.

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo labai sunkios. Tačiau jos pavyko ir tikiu, kad patiko visiems aistruoliams. Džiaugiuosi dėl pergalės. - po rungtynių sakė R.Kurtinaitis. - Esu labai patenkintas, kad žaidėjai ne pirmą kartą pademonstruoja charakterį ir kovingumą, atsilikinėdami nenuleidžia rankų. Mes žaidėme visas 40 minučių - visi krepšininkai pasirodė puikiai. Nenorėčiau kažko išskirti, bet, žinoma, rungtynių didvyris yra J.Augustinas - jis pademonstravo geriausią krepšinį savo gyvenime, juk jo pelnytas 31 taškas atnešė mums pergalę".

CSKA treneris E.Messina taip pat gyrė savo žaidėjus, bet apgailestavo, kad rungtynes pralaimėjo paskutinėmis sekundėmis.

„Didžiąją dalį rungtynių mes žaidėme gerai, tačiau per paskutiniąsias 5-6 minutes mums trūko energijos, kurią mes išeikvojome Eurolygos mače su Madrido „Real". Mūsų gynyba po didžiosios pertraukos buvo žymiai prastesnė nei per pirmuosius du kėlinius. Be to, grubiai klydome per paskutiniąsias mačo sekundes", - kalbėjo CSKA treneris.

B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, pergalių procentas):

1. Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) 13 13 0 100

2. Maskvos CSKA (Rusija) 13 11 2 84,6

3. Liubercų „Triumf“ (Rusija) 12 7 5 58,3

4. Rygos VEF (Latvija) 12 6 6 50

5. Samaros „Krasnyje Krylja“ (Rusija) 12 5 7 41,7

6. Astanos „Astana“ (Kazachstanas) 13 5 8 38,4

7. Minsko „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) 11 4 7 36,4

8. Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ (Rusija) 12 4 8 33,3

9. Klaipėdos „Neptūnas“ 12 3 9 25

10.Mariupolio „Azovmaš“ (Ukraina) 12 3 9 25

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.