EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytas“ atsisveikins su A.Glyniadakiu

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius atskleidė, kad jau netrukus komandoje įvyks permainos. LKL vicečempionai atsisveikins su vidurio puolėju iš Graikijos Andreas Glyniadakiu.

A.Petrovičius prasitarė, kad A.Glyniadakis Vilniuje skaičiuoja paskutines dienas.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Petrovičius prasitarė, kad A.Glyniadakis Vilniuje skaičiuoja paskutines dienas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 27, 2014, 6:30 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:10 AM

Prieš labai svarbias Europos taurės „Last 32“ etapo ketvirtojo turo rungtynes su Saragosos CAI A.Petrovičius prasitarė, kad A.Glyniadakis išvyksta.

Tiesa, neatmetama, kad graikas dar pasirodys aikštėje susitikime su ispanais.

A.Petrovičiaus teigimu, „Lietuvos rytas“ ieškos naujo „centro“, bet dabar vilniečių mintyse – tik mačas su CAI.

„Neketiname skubėti, bet jei rasime aukšto lygio žaidėją, jį pasikviesime“, – sakė A.Petrovičius. 

Šį sezoną Eurolygoje A.Glyniadakis vidutiniškai žaisdavo po 10 minučių, pelnydavo 2,3 taško ir sugriebdavo 1,7 atšokusio kamuolio. Europos taurėje legionierius pasirodė viename mače ir aikštėje praleido vos pusantros minutės.

LKL pirmenybėse A.Glyniadakio rodikliai buvo geresni – vidutiniškai 7,1 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio per 12 minučių. 

Trūksta kovotojų po krepšiu  

„Lietuvos rytas“ Europos taurėje atkovotų kamuolių kategorijoje lenkia vos vieną komandą iš 32. Tai – viena priežasčių, kodėl A.Petrovičiui prireikė permainų aukštaūgių grandyje.  

„Tai – mūsų problema, – pripažino specialistas iš Kroatijos. – Ši komanda nėra stipri kovotoja po savuoju krepšiu. Mūsų starto penkete yra du sunkieji krašto puolėjai. Turime problemų su T.Lydeka, kuris mėnesį nesitreniravo ir nežaidė. Jam dar reikia grįžti į ritmą.“   

A.Petrovičiaus teigimu, norint prilygti priešininkams pagal atkovotus kamuolius, tokioje situacijoje būtina įdėti papildomų pastangų atsitveriant žaidėjus nuo krepšio ir neleidžiant jiems sugriebti kamuolio.   

„Kai atkovotų kamuolių skaičius būdavo panašus, mes laimėdavome rungtynes“, – pabrėžė A.Petrovičius. 

Sutriuškinimas neįbaugino  

Prieš septynias dienas „Lietuvos rytas“ Saragosoje buvo pažemintas net 34 taškais. Tačiau A.Petrovičius įsitikinęs, kad praėjus savaitei komanda parodys visai kitokį veidą.   

„Krepšinyje taip jau būna. Per karjerą man yra tekę vieną naktį laimėti 30 taškų, o po dviejų parų pralaimėti 20 taškų. Tai nėra kažkokia mįslė. Ispanijoje mums trūko jėgų. Vilniuje viskas bus visiškai kitaip. Po savaitgalio susirinkimo žaidėjai atrodo gerai nusiteikę“, – tikino A.Petrovičius.   

Treneris pabrėžė, kad auklėtiniai privalo žaisti kur kas aktyviau. Be to, CAI ekipa kitaip ginasi prieš derinį du prieš du. Šiam aspektui „Lietuvos rytas“ skyrė keturias treniruotes, todėl žaidėjai gavo visą reikiamą informaciją.  

„Tikiuosi, kad su didele sirgalių pagalba mes laimėsime rungtynes su CAI ir Zagrebo „Cedevita“. Atiduosime širdis, bet reikia ir aistruolių paramos“, – į vilniečius kreipėsi A.Petrovičius.   

„Lietuvos ryto“ ir Saragosos CAI mačas antradienį „Siemens“ arenoje prasidės 19 val. Rungtynes tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija, susitikimą sekite www.lrytas.lt. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.