EUROLYGA 2023

Dėl rietenų Rusijos krepšinyje – niūri ateitis šalies rinktinei

Vidiniai karai Rusijos krepšinio federacijoje brangiai kainuos šios šalies krepšinio rinktinei. Jos viltys gauti vardinį kvietimą į 2014 metų pasaulio krepšinio čempionatą Ispanijoje bliūkšta.

Rusijos rinktinė 2011 metais tapo Europos vicečempione, o Londono olimpiadoje iškovojo bronzą. Šlovingos dienos, regis, jau praeityje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Rusijos rinktinė 2011 metais tapo Europos vicečempione, o Londono olimpiadoje iškovojo bronzą. Šlovingos dienos, regis, jau praeityje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:41 AM

Dar gruodį Rusijos nacionalinė komanda buvo laikoma viena iš favoričių gauti kelialapį į pasaulio pirmenybes, tačiau teismui patenkinus Permės krepšinio federacijos ieškinį dėl neteisėtų Rusijos krepšinio federacijos (RSF) prezidento rinkimų, rusų viltys matyti savo rinktinę Ispanijoje beveik palaidotos.

Pateiktame ieškinyje tvirtinama, kad Rusijos krepšinio federacijos prezidento rinkimuose buvo užfiksuota daug pažeidimų. Skandalingus rinkimus nedidele persvara laimėjo Julija Anikejeva, aplenkusi buvusią krepšininkę Svetlaną Abrosimovą.

„Gaila, bet Rusijos krepšinio reikalai yra labai prasti. Teismo sprendimas - to įrodymas. Po tokio skandalo sunku įsivaizduoti, kad gausime vardinį kvietimą į pasaulio krepšinio čempionatą. Man labai įdomu, kaip viskas spręsis toliau", - kalbėjo S.Abrosimova.

Teismas sprendimą priėmė dar gruodžio 27-ąją, o Rusijos krepšinio federacijos atstovai jį gali apskųsti iki vasario 13-osios. Tačiau toks žingsnis kol kas nėra žengtas.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) atkreipė dėmesį į Rusijos krepšinį darkančius vidinius skandalus, patarė susitvarkyti savo reikalus ir tik tada diskutuoti apie „užsienio politiką".

Į keturis kvietimus pretenduoja 15 valstybių, o daugiausia šansų juos gauti turi Izraelis, Turkija, Graikija ir Suomija.

Kalbos apie vardinį kvietimą Rusijoje prasidėjo iš karto po Europos čempionato - fiasko Slovėnijoje patyrę rusai iškovojo vos vieną pergalę ir iš pirmenybių iškrito jau po pirmojo etapo.

Po čempionato Rusijoje įsiplieskė nauji skandalai - šalies krepšinio federaciją palikti nusprendęs generalinis sekretorius Fedoras Voropajevas pareiškė, kad RSF vadovė tiesiogiai kišosi į trenerių sprendimus Europos čempionate.

Beje, dėl nusitarimų su J.Anikejeva praėjusią vasarą Rusijos rinktinę, nesužaidus nė vieno mačo, paliko jos treneris Fotsis Katsikaris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.