EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „Komandoje vis dar tvyro savotiška nežinia“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje pirmadienio vakarą įvyks dviejų praėjusio sezono prizininkų akistata: „Neptūnas“ - „Žalgiris“. Kauniečių vyriausiasis treneris Saulius Štombergas neabejoja, kad lengva nebus, todėl jis iš auklėtinių reikalaus maksimalaus nusiteikimo.

S.Štombergas neslepia, kad trūksta atsarginių žaidėjų indėlio.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
S.Štombergas neslepia, kad trūksta atsarginių žaidėjų indėlio.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-27 14:00, atnaujinta 2018-02-17 01:34

- Treneri, koks jūsų akimis šį sezoną yra „Neptūnas“? - „Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ paklausė S.Štombergo

- Dauguma krepšininkų komandoje jau ne vieni metai, jiems vadovauja tas pats treneris, todėl jie vienas kitą dažniausiai supranta iš pusės žodžio. Dvikovos VTB „Vieningoje lygoje“ jiems suteikė patirties bei pasitikėjimo savo jėgomis, tad „Neptūnas“ šiais metais atrodo gerokai pajėgesnis, nei ankstesniais metais.

„Neptūno“ stiprioji pusė – snaiperiai. Vienintelis Simas Galdikas, žaidžiantis daugiau po krepšiu, neturi metimo. Tačiau visi kiti pavojingi. Negali nei vieno palikti laisvo. Be to, jie mėgsta atakuojantį, greitą krepšinį. Taip pat gerai atlieka derinius, žino, kurį žaidėją išnaudoti ir gerai „skaito“ žaidimą.

Klaipėdiečiai iš menkos klaidos gynyboje gali pelnyti taškus, todėl turėsime būti labai susitelkę. Turint omenyje, kad „Neptūnas“ žais namie, palaikomas savo aktyvių sirgalių, gali būti labai sunku. Tai jie įrodė ne vienose rungtynėse.

- Ar „Žalgiris“ puolime stengsis žaisti per aukštaūgius?

- Turime aukštaūgių pranašumą, todėl reikia tuo pasinaudoti. Žinoma, tuo „Neptūno“ nenustebinsi, todėl žaidimas turi būti subalansuotas. Yra tiesiog būtinas žaidėjų bendradarbiavimas.

- Žvelgiant į Eurolygos rungtynes, atrodo, kad „Žalgirio“ žaidimo kreivė kyla į viršų. Tačiau LKL pirmenybėse žaidimas kartais stringa. Sakykit, ar taip yra vien dėl nusiteikimo rungtynėms?

- Ne tik tai. Komandoje kol kas vis dar tvyro savotiška nežinia. Nežinome, ar jaunesnis, mažiau patyręs žaidėjas, išbėgęs į aikštę, padės ekipai, ar nutemps ją į apačią. Mums trūksta visaverčio atsarginių indėlio. Taip, jaunimas akivaizdžiai tobulėja, duoda komandai naudos ir tai labai gerai, žiūrint į ateitį. Tačiau šiandien jų žaidimas kol kas dar banguoja“.

- Ar po rungtynių Krasnodare krepšininkai spėjo atsipūsti?

- Kelionė buvo ilga ir sunki, o laiko pasirengti kitoms rungtynėms nėra daug. Tačiau prie to mes jau pripratę. Prieš rungtynes su „Neptūnu“ surengėme vieną gerą treniruotę, akcentavome kai kuriuos aspektus. Vienas dalykas, kai komandos branduolį sudaro patyrę, brandūs žaidėjai. Jauniesiems reikia daug aiškinti, koreguoti žaidimą jau rungtynių metu. Matysim, kiek krepšininkai turės tos energijos ir nusiteikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?