EUROLYGA 2023

A.Petrovičius po pergalės – apie techninę pražangą ir permainas

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Aleksandras Petrovičius sučiupo iš aikštės atskriejusį kamuolį, atsisuko į sirgalius ir triumfuodamas sušuko. Kroato treniruojamas Vilniaus „Lietuvos ryto" klubas Europos taurės turnyro rungtynėse ilgai juto varžovų - Saragosos CAI - krepšininkų alsavimą, tačiau po galingo ketvirtojo kėlinio pradžios įgijo solidų pranašumą 77:62 ir išsaugojo pergalingą pranašumą iki pat mačo pabaigos. Antradienio vakarą „Siemens" arenoje vykusiame mače Vilniaus ekipa nugalėjo varžovus 87:75.

A.Petrovičius džiaugėsi, kad jo planas pavyko.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Petrovičius džiaugėsi, kad jo planas pavyko.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jan 28, 2014, 8:58 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:57 PM

Sunkumai - praeityje

Vilniečiai P grupėje iškovojo antrąją pergalę ir bent minimaliai atsirevanšavo Ispanijos klubui už prieš savaitę patirtą skaudų pralaimėjimą (60:94).

„Buvo sunkios rungtynės ne tik 40 minučių. Prieš savaitę jie nužudė mus. Mes pagerinome kovą dėl kamuolių, turėjome energijos, intensyvumo - turėjome viską, ko reikia. Mano techninė pražanga buvo klaida, dėl kurios varžovai sumažino mūsų pranašumą nuo 11 taškų iki vieno. Dėl to atsiprašau.

Pasimokėme iš savo klaidų, tinkamai patobulinome gynyboje, išanalizavome jų klaidas. Sveikinu savo žaidėjus su pergale, kuri mums buvo labai svarbi", - dėstė A.Petrovičius.

Krepšinio specialistas iš Kroatijos neslėpė - sudėtinga devynias dienas trukusi kelionė, pasibaigusi praėjusią savaitę, ir rungtynių išvykoje serija gerokai išsunkė komandą.

„Per devynias dienas žaidėme sunkias rungtynės išvykoje. Prisiminkime, kad prieš išvykstant į tą ilgąją kelionę dar žaidėme namie sudėtingas rungtynes su Krasnodaro „Lokomotiv". Tai buvo sudėtingiausia sezono dalis, praskridome 10 tūkst. kilometrų, žaidėme prieš pajėgius varžovus. Buvo labai sunku stebėti savo žaidėjus Saragosoje - žaidėjai vos vilko kojas.

Dabar mes gerai pasiruošėme rungtynėms, atsigavome ir mums viskas pavyko, žaidėme gero lygio krepšinį. Dabar nebebus tokių sunkumų, nes per artimiausius du mėnesius daugiau rungtynių žaisime namie. Esame geroje situacijoje - viskas mūsų rankose", - kalbėjo Vilniaus ekipos treneris.

Kas pakeis graiką?

Šį mačą jau tik iš tribūnų stebėjo Andreas Glyniadakis - 215 cm ūgio vidurio puolėjas iš Graikijos nepateisino komandos vilčių, todėl jis palieka komandą.

Kol kas neaišku, kada ir kuris žaidėjas papildys „Lietuvos ryto" priekinę liniją.

„Ieškosime, bet neskubėsime", - paklaustas apie naujo aukštaūgio paieškas, atsakė A.Petrovičius.

Gyrė lyderius

Martynas Gecevičius (22 taškai) ir Renaldas Seibutis (18 taškų). Šiuos du žaidėjus, kurie kartu sudėjus pelnė 40 taškų, išskyrė CAI komandos treneris Luisas Jose Abosas. Pirmajame mače šie žaidėjai kartu pelnė tik 16 taškų (R.Seibutis - 11, M.Gecevičius - 5).

„Lyginant su tuo, kaip žaidėme Saragosoje, rungtynės buvo visiškai kitokios. Neturėjome jokių galimybių surengti greitų atakų, varžovų puikiai gynėsi, ketvirtajame kėlinyje sugebėjo atitrūkti, o dėl kietos gynybos mums buvo sunku gražinti pusiausvyrą.

R.Seibutis ir M.Gecevičius, kuriuos mums pavyko pristabdyti Saragosoje, šį kartą buvo rezultatyviausi savo komandos žaidėjai. Tai buvo svarbi jų pergalės priežastis", - sakė Saragosos komandos treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.