EUROLYGA 2023

D.Songaila: „Šįkart buvo daugiau energijos“

Dvi tos pačios komandos, dvejos rungtynės, tarp kurių vos vienos savaitės pertrauka, bet vaizdas aikštėje apsivertė aukštyn kojomis.

D.Songailos taip greitai pagerėjęs komandos žaidimas visiškai nenustebino.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Songailos taip greitai pagerėjęs komandos žaidimas visiškai nenustebino.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Jan 28, 2014, 9:49 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:57 PM

Prieš savaitę Ispanijoje sutriuškinti Saragosos CAI klubo 60:94 Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai atsitiesė ir antradienį laimėjo mačą Vilniuje 87:75.

Tačiau vyriausio „Lietuvos ryto“ žaidėjo Dariaus Songailos taip greitai pagerėjęs komandos žaidimas visiškai nenustebino.

„Pailsėję šįkart buvome. Ta kelionė (iš Kazanės į Saragosą, - red.) buvo tikrai sunki – keliavome vos ne pusantros dienos. Du skrydžiai po keturias valandas, keltis reikėjo antrą valandą ryte. Buvo tikrai sudėtinga, - sakė 35 metų puolėjas. - Saragosoje tiesiog nejautėme kojų. Kova dėl kamuolių, vienas prieš vieną – visa tai priklauso nuo energijos, o jos nebeturėjome po visų ilgų kelionių“.

Prieš savaitę Saragosoje įmetę tik 60 taškų, šįsyk Vilniaus krepšininkai įmetė kone trečdaliu taškų daugiau.

„Šįkart puolėme geriau, buvome užsivedę, žaidėme agresyviai, kaip komanda ir to užteko“, - sakė Martynas Gecevičius, pelnęs 22 taškus.

„Padarėme išvadas po pirmųjų rungtynių. Prisiderinome prie jų taikomos gynybos mums žaidžiant du prieš du, - pažymėjo D.Songaila. - Be to, buvo daugiau energijos“.

Po pergalės „Siemens“ arenoje „Lietuvos ryto“ krepšininkai (2 pergalės ir 2 pralaimėjimai) Europos taurės turnyre palypėjo į antrąją vietą P grupėje, žemiau nustūmę Saragosos CAI (1 ir 3).

Kitos dvi grupės komandos Stambulo „Besiktas“ (3 ir 0) ir Zagrebo „Cedevita“ (1 ir 2) žais trečiadienį.

Būtent su šiomis komandomis vilniečiams liko mačai „Last 32“ etape – vasario 12 dieną Stambule su „Besiktas“ ir vasario 19 dieną Vilniuje su „Cedevita“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.