EUROLYGA 2023

Rinktinės vasaros planai aiškėja, situacija dėl L.Kleizos – ne

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas ant savo darbo stalo jau turi 2014 metų nacionalinės komandos brėžinius. Kas pretenduos į dvyliktuką, kur kandidatai ruošis planetos pirmenybėms Ispanijoje ir su kokiais varžovais prieš turnyrą šlifuos žaidimą. Kaip atrodo J.Kazlausko planas, portalui lrytas.lt iš dalies atskleidė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, nuo rudens pabaigos tenkinantis visus stratego prašymus.

LKF vadovai su L.Kleiza dar nekalbėjo.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
LKF vadovai su L.Kleiza dar nekalbėjo.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 28, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:12 AM

„Federacijos darbas – aprūpinti rinktinę visais buitiniais dalykais: draudimu, gyvenimo sąlygomis, kontrolinių rungtynių varžovais. Tai deriname tik su treneriu. Jo noras mums yra viskas“, – sakė M.Špokas.

Didžiausias klaustukas – L.Kleiza

J.Kazlausko pretendentų į rinktinę dėlionėje neaiškią vietą užima Linas Kleiza. Vienas geriausių šalies krepšininkų neseniai pareiškė, kad Europos čempionatas Slovėnijoje jam galėjo būti paskutinis su nacionaline komanda.

M.Špokas teigė, kad LKF į L.Kleizos žodžius žiniasklaidai reagavo ramiai. Federacijai įtikimiau skambėtų Stambulo „Fenerbahce Ulker“ puolėjo skambutis Arvydui Saboniui arba Jonui Kazlauskui.

„Jei Linas parašytų, paskambintų ar treneriui pasakytų... O dabar labai anksti rinkti tokią informaciją. Manau, kad ten išsprūdusi informacija, daug kuo remtasi po Europos čempionato Slovėnijoje. Palaukime ir pagyvenkime“, – kantrybės prašė M.Špokas.

Jis tvirtino, kad niekas iš LKF vadovų dar neskambino žaidėjui. Esą nenorėjo trukdyti sezono metu. Tačiau M.Špokas tikisi, kad L.Kleiza dar užsivilks rinktinės aprangą.

„Mums Lino reikia, – sakė M.Špokas. – Jis vienas svarbiausių komandos ramsčių. Bet turbūt tik po čempionato bus viskas aišku. Nenorime jo trukdyti klausimais apie vasarą. Jis turi gerą sezoną, kurį reikia užbaigti. Vasara dar labai toli. Niekas nežino, kaip Linas tuomet jausis, kokia bus jo sveikata.“

Čempionatui ruošis namuose

J.Kazlauskas savo auklėtinius daugiausia muštruos lietuvių akivaizdoje. Beveik visos Lietuvos krepšininkų draugiškos rungtynės vyks mūsų šalyje.

Daugelis klausimų išsispręs pirmadienį Barselonoje, kur bus ištraukti pasaulio čempionato burtai. Norą stovyklauti Lietuvoje pareiškė jau bent 8 nacionalinės komandos. Tarp jų ir egzotiški svečiai – Australija, Naujoji Zelandija.

Realu, kad Lietuvoje taip pat rungtyniaus Slovėnija, Graikija ir Kinija. Be abejo, pastarosios dvi valstybės į mūsų šalį atvyktų tik tuo atveju, jei gautų vardinius bilietus į Ispaniją. Vis dėlto kinai ir graikai priskiriami prie favoritų juos laimėti.

„Kad nacionalinei komandai nereikėtų keliauti, norime sudaryti maksimaliai geras sąlygas. Šiandien numatyta tik viena išvyka į Slovėniją. Turime gerą infrastruktūrą, o pasaulio čempionatas vyksta Europoje, todėl visi nori adaptuotis ir žaisti su stipriais varžovais“, – stovyklos Lietuvoje patrauklumo priežastis portalui lrytas.lt nurodė M.Špokas.

„Žiūrovams vasarą bus puiki proga pamatyti geras komandas ir išvysti gražų reginį“, – pridūrė LKF generalinis sekretorius.

Krepšinio federacija vis dar dėlioja finansinius reikalus, derina žaidėjų draudimo darbus, ruošia draugiškus turnyrus Lietuvoje. Tuo tarpu J.Kazlauskas narplioja kandidatų sąrašą. Galutinį savo paruoštą darbą jis turėtų atskleisti gegužę.

„Palaukime sezono pabaigos, tada viskas bus daug aiškiau. Aišku, gairės pas trenerį jau yra“, – pažymėjo M.Špokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.