EUROLYGA 2023

FIBA ruošiasi sprendimui dėl vardinių kvietimų

Šeštadienį paaiškės rinktinės, kurios gaus vardinius kvietimus į 2014 metų pasaulio krepšinio čempionatą. FIBA valdyba savaitgalį priims sprendimą ir paskelbs keturias komandas, kurios prisijungs prie kitų į rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis vyksiantį turnyrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:13 PM

FIBA valdyba taip pat aptars paskutines čempionato detales. Vasario 3 dieną – pirmadienį – įvyks pasaulio čempionato burtų ceremonija. Tuomet 24 komandos bus suskirstytos į keturias grupes.

Dėl vardinio bilieto į 2014 metų turnyrą Ispanijoje į FIBA kreipėsi penkiolika rinktinių.

Tai: Bosnija ir Hercegovina, Brazilija, Kanada, Kinija, Suomija, Vokietija, Graikija, Izraelis, Italija, Nigerija, Lenkija, Kataras, Rusija, Turkija, Venesuela.

Tačiau valdyba svarstys tik keturiolikos rinktinių kandidatūras, nes italai nutarė pasitraukti.

Sprendimą FIBA priims atsižvelgus į nustatytus kriterijus. Tarp jų - ekonominiai aspektai, krepšinio populiarumas, geriausių šalies žaidėjų įsipareigojimai rinktinei.

Tai paskutinis pasaulio čempionatas, kuriame rinktinėms dalinami vardiniai kvietimai. Pagal naująją sistemą, kuri įsigalios 2017 metais, FIFA pasirūpins, kad į turnyrą patektų geriausios komandos, kurios žais atrankos varžybose.

Europa į planetos pirmenybes deleguos Lietuvą, Prancūziją, Kroatiją, Slovėniją, Ukrainą ir Serbiją. Be abejo, turnyre bus ir pasaulio čempionato šeimininkai ispanai.

Amerikai atstovaus JAV, Meksika, Puerto Rikas, Argentina bei Dominikos Respublika.

Afrikos garbę gins Angola, Egiptas, Senegalas, Azijos – Iranas, Filipinai bei Pietų Korėja, Okeanijos – Australija ir Naujoji Zelandija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.