EUROLYGA 2023

Kodėl LKL klubai ėmė skriausti „Žalgirį“?

Per 11 rungtynių jau net 4 pralaimėjimus net ne Eurolygoje, o LKL čempionate patyręs Kauno „Žalgiris“ išgyvena blogiausią sezoną nacionalinėse pirmenybėse per dvylika pastarųjų metų. Kas nutiko „Žalgiriui“? Kodėl jis toks pažeidžiamas? Kas vyko po sensacijų? Į šiuos klausimus portalui lrytas.lt padėjo atsakyti patys žalgiriečių skriaudikai – Klaipėdos „Neptūno“ ir „Šiaulių“ komandų treneriai. Be šių ekipų, šiemet „Žalgirį“ dar skriaudė Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Prienų „Tonybet“.

„Žalgiro“ pralaimėjimai LKL čempionate įrodė, kad Lietuvos grandams juokauti su kitomis komandomis nevalia.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
„Žalgiro“ pralaimėjimai LKL čempionate įrodė, kad Lietuvos grandams juokauti su kitomis komandomis nevalia.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 29, 2014, 4:35 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:04 PM

Apdovanojo šakočiu

LKL klubams įveikti „Žalgirį“ arba „Lietuvos rytą“ – neeilinis įvykis. Šalies krepšinio flagmanai suklumpa labai retai, todėl kiekvienas jų slystelėjimas prilygsta sensacijai.

„Tai vienas sezono džiaugsmų. Kai čempionate laimi išvykoje, tai jau yra gerai. O kai Kaune nugali „Žalgirį“... Tai – išskirtinės rungtynės. Treneriams, žaidėjams, vadovams jos įsimins ilgam“, – pasakojo „Šiaulių“ komandos treneris Gediminas Petrauskas.

Jo auklėtiniai pirmieji oficialiose rungtynėse nelauktai parklupdė „Žalgirį“, bet švęsti nebuvo kada. Po pergalingų rungtynių kitą dieną į treniruotę šiauliečiams atnešė šakotį ir tortą.

„Jau po poros dienų BBL čempionate žaidėme prieš „Ventspils“. Euforija baigėsi, kai jau kitą dieną surengėme treniruotę. Padarai darbą, atsidžiaugi, ir viskas. Bei jei užsišvęsi, gali nudegti“, – sakė „Šiaulių“ strategas.

Užsimaukšlino peruką

Paskutiniai „Žalgirį“ nuskriaudė „Neptūno“ krepšininkai. Jie staigmeną pateikė namie, todėl po pergalės turėjo laiko kvailioti į valias.

„Kadangi „Neptūnas“ šiandien laimėjo prieš „Žalgirį“, pralošiau lažybas“, – spaudos konferencijos patalpoje užsimaukšlinęs didelį baltą peruką su bumbulais rimtu veidu į mikrofoną kalbėjo Kazys Maksvytis.

Šį įvykį portalui lrytas.lt „Neptūno“ treneris vėliau paaiškino plačiai šypsodamasis: „Susitarėme, kad pergalės prieš „Žalgirį“ atveju turėsiu duoti interviu kaip nors juokingai. Tad reikėjo vykdyti pažadą.“

„Neptūno“ treneriai išskirtinę pergalę pasiekusius krepšininkus apdovanojo laisva diena. Šventės nebuvo. Komanda tiesiog pakėlė nuotaiką sau ir kitiems.

„Ne kiekvieną dieną tenka žaisti su „Žalgiriu“ ir ne kiekvieną dieną tenka laimėti. Tai yra Lietuvos krepšinio etalonas, kurį visiems garbė nugalėti. Ši pergalė reiškia nemažai ir psichologiškai, ir turnyro lentelės atžvilgiu, todėl tikrai džiaugiamės“, – atslūgus emocijoms pasakojo K.Maksvytis.

Džiaugtis pavienėmis pergalėmis LKL nėra kada. Itin sustiprėjęs šalies čempionatas neleidžia komandoms atsipūsti nė akimirkai. Tai pradeda jausti ir Lietuvos titanai.

„Žalgirio“ nenuvertina

Nors „Žalgiris“ šį sezoną klumpa labai dažnai, tai dar negarantuoja, kad šalies čempionas nesės į LKL sostą pavasarį. Tuo įsitikinę ir K.Maksvytis, ir G.Petrauskas.

„Kauno „Žalgiris“ yra nebe ta komanda, kuri buvo pernai. Bet nenuvertinu šio „Žalgirio“. Visi puola kritikuoti, tačiau reikia palaukti pavasario, tada sudėsime galutinius taškus. Nereikia nuvertinti žalgiriečių“, – pabrėžė K.Maksvytis.

„Šiemet „Žalgiris“ surinko labai jauną komandą, – vieną iš esminių priežasčių išskyrė G.Petrauskas. – Yra du esminiai aspektai. Pirmiausia – šį sezoną „Žalgiris“ yra silpnesnis. Antra – LKL šiemet kaip niekad stiprus.“

Žalgiriečiai po nesėkmių ne kartą teisinosi, jog nebuvo nusiteikę ir pasiruošę rungtynėms. Regis, kad gerokai pakilęs LKL lygis daugiau nebeleis čempionams kartoti tokių klaidų.

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ nebeturi prabangos grįžti iš rungtynių Europoje ir žaisti tik su jaunimu“, – grandus perspėjo K.Maksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.