EUROLYGA 2023

Po fiasko su „Neptūnu“ „Žalgiris“ ruošiasi atsigauti Eurolygoje

Po susirinkimų, kuriuose gavo pylos, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ruošiasi dar vienai Eurolygos „Top 16” etapo dvikovai. Pirmadienį antausį LKL turnyre patyrę Sauliaus Štombergo auklėtiniai tikino, kad pasimokė iš savo klaidų, o dabar yra susitelkę į penktadienio rungtynes su Stambulo „Galatasaray“.

Kauno klubas Eurolygos „Top 16” etape dar nė karto nelaimėjo.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Kauno klubas Eurolygos „Top 16” etape dar nė karto nelaimėjo.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 12:41 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:12 PM

„Laukia rimtas ir stiprus varžovas“, - rimtai nusiteikęs kalbėjo S.Štombergas, kuris penktadienį 20 val. Stambule sieks pirmosios pergalės F grupėje.

„Iš paskutinių keturių mačų „Galatasaray“ laimėjo paskutinį, tad ekipa mūsų lauks emociškai pakylėjusi. Jų noras laimėti suprantamas, - kalbėjo S.Štombergas. - Stambulo klubo žaidimą žinome. Esame pasirengę jų krepšiniui. „Galatasaray“ turi daug ambicijų, bet jai kol kas sunkiai sekasi parodyti savo galimybes. Tad motyvacijos jiems netrūks.“

S.Štombergas teigė, kad „Žalgiriui“ svarbiausia sulaikyti varžovų lyderius Zoraną Ercegą ir Carlosą Arroyo.

„Jie žaidžia labai gerai, tad mūsų pagrindinis uždavinys – neleisti jiems žaisti taip, kaip mėgsta, - kalbėjo Kauno „Žalgirio“ strategas. - Turime užkirsti kelią jų greitoms atakoms.“

S.Štombergui pritarė ir Vytenis Lipkevičius.

„Jie kartu pelno daugiau nei pusę komandos taškų, tad turime juos sustabdyti, - kalbėjo V.Lipkevičius. - O mes galime pasinaudoti tuo, kad jie lėčiau grįžta į gynybą. Be to, reikia gynyboje nuvarginti jų lyderius.“

Pasak krepšininko, komanda galvoja tik apie pergalę, nors supranta, kad dvikovų pabaigos nėra jų arkliukas.

„Ruošiamės bandyti laimėti. Eurolygoje pastaruoju metu žaidžiame neblogai, tačiau tos kokybės neišlaikome iki pabaigos. Galvojame tik apie pergalę, - sakė V.Lipkevičius. - „Galatasaray“ komanda mėgsta greitą puolimą, taikliai mėto tritaškius, dažnai žaidžia du prieš du.“

S.Štombergas prieš dvikovą su „Galatasaray“ džiaugėsi, kad atsigauna Martynas Pocius, tačiau Šarūno Jasikevičiaus paslaugomis verstis dar negalės.

„Jis jau kartą žaidė ir mes džiaugiamės, kad sugrįžo. Jo aštrumas, metimai – labai svarbūs komandai. O Šarūnas dar lieka Kaune, bet kitose rungtynėse tikimės jį išvysti“, - sakė treneris.

„Žalgiris“ į Eurolygą vyksta patyrės smūgį LKL čempionate. Pirmadienį žalgiriečiai 73:81 pralaimėjo Klaipėdos „Neptūno“ komandai.

„Kiekvienas pralaimėjimas – sukrėtimas. Džiaugsmo neprideda. Mes visada stengiamės ir kovojame iš visų jėgų, - sakė S.Štombergas. - „Neptūno“ atvejis buvo išskirtinis. Po pralaimėjimo vyko susirinkimai ir buvo kalbėta, kad taip žaisti negalime. Gal yra žaidėjų, kurie skirsto dvikovas į Eurolygą, LKL, bet mes turime kovoti visur. Pasivaikščiojimams yra skirti parkai. Ten galima susikabinus už rankyčių vaikščioti, o čia reikia dirbti ir siekti pergalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.