EUROLYGA 2023

Eurolyga: L.Kleizos rekordas ir „Fenerbahce“ duobė

Šiais metais Turkijos lygoje dar nė vienerių rungtynių nežaidęs Linas Kleiza atsigriebia per Eurolygos varžybas. Tačiau rezultatyvus lietuvio žaidimas ketvirtadienį nepadėjo iškovoti pergalės jo atstovaujamai Stambulo „Fenerbahce“ ekipai.

L.Kleiza pelnė 26 taškus, bet jo komandai tai nepadėjo.<br>EPA-ELTA nuotr.
L.Kleiza pelnė 26 taškus, bet jo komandai tai nepadėjo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 31, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:55 PM

Rekordas. Linas Kleiza ketvirtadienį pakartojo asmeninį rezultatyvumo rekordą Eurolygoje, bet tai buvo tik pralaimėjusiojo pastangos.

26 taškus įmetęs lietuvis ir kiti Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkai iš Milano „Forum“ arenos išėjo nuleidę galvas – „Top 16“ etape toliau stipriai buksuojantis Turkijos klubas nusileido „Emporio Armani“ ekipai 85:90.

Tai buvo jau ketvirtasis „Fenerbahce“ pralaimėjimas per penkis „Top 16“ etapo turus. „Mes kovojome, bet mums sutrukdė vidurio puolėjus užgriuvusios traumos“, - teisinosi Stambulo komandos treneris Željko Obradovičius.

Antrojo kėlinio pabaigoje „Fenerbahce“ prarado Gašperį Vidmarą, kuris susidūrė su varžovu ir į aikštę nebegrįžo. Vos pusantros minutės užvakar žaidė Luka Žoričius, o trečias aukštaūgis Oguzas Savasas dėl traumos nerungtyniauja nuo sezono pradžios.

Naudingesnis. Išretėjus priekinei linijai neįprastai didelis krūvis teko L.Kleizai. Jis žaidė 32 min., pelnė 26 taškus (6/8 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 11/11 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

Iki tol L.Kleiza Eurolygoje po 26 taškus dukart buvo pelnęs 2010 m. pavasarį, kai atstovavo Pirėjo „Olympiakos“. Abu kartus nuo lietuvio kentėjo ketvirtfinalio varžovė Gdynės „Prokom“ ekipa.

Pastaruoju metu L.Kleiza nėra registruojamas per Turkijos lygos rungtynes, bet vis naudingiau žaidžia Eurolygoje. Jei reguliariajame sezone jo vidurkis buvo tik 9 taškai, tai per trejas pastarąsias rungtynes L.Kleiza įmetė 17, 13 ir 26 taškus.

Nesukliudė. Tarp pralaimėjusių užvakar buvo dar du lietuviai. Malagos „Unicaja“ su Mindaugu Kuzminsku ir Domantu Saboniu nesugebėjo pasipriešinti „Olympiakos“ komandai. Eurolygos čempionai tik rungtynių pradžioje turėjo nedidelių problemų ir nugalėjo svečius iš Andalūzijos 73:55. M.Kuzminskas per 16 min. pelnė 8 taškus (3/7 dvitaškių, 2/2 baudų), D.Sabonis visą mačą stebėjo nuo suolo.

„Olympiakos“ nepakenkė net tragiškas ryškiausios žvaigždės Vasilio Spanoulio žaidimas. Pirėjo ekipos lyderis pataikė vos 1 iš 12 metimų (1/8 dvitaškių, 0/4 tritaškių) ir pelnė 2 taškus.

„Varžovai dvitaškius metė vos 30 procentų taiklumu, ir tai parodo, kaip gerai mes gynėmės“, - pagrindinę pergalės priežastį nurodė „Olympiakos“ treneris Giorgos Bartzokas.

Atsigavo. Dar vieną sunkų egzaminą laikė praėjusią savaitę pirmą nesėkmę patyręs Madrido „Real“ klubas, pas kurį viešėjo Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai.

Ispanijos sostinės sporto rūmuose visas 40 minučių vyko lygi kova, bet pabaigoje truputį tikslesni buvo šeimininkai. Jie pasiekė pergalę 74:68.

Likus žaisti 100 sekundžių švieslentėje degė keturi šešetai (66:66), tačiau tada šaltaktaujiškumo pavyzdį parodė S.Llullis, pelnęs paskutiniuosius 8 Madrido ekipos taškus. Iš viso „Real“ gynėjas surinko 20 taškų.

Sirgalius iš vietų pakėlė ir „Real“ puolėjas Nikola Mirotičius, paskutinę minutę blokavęs „Maccabi“ milžino Sofoklio Schortsaničio bandymą įdėti kamuolį į krepšį.

„Mes suvokėme, kad nelaimėsime visų sezono rungtynių, bet prieš savaitę patirtas pralaimėjimas Maskvos CSKA ekipai buvo labai skaudus. Todėl labai svarbu, kad sugebėjome greitai atsigauti ir įveikti tokį stiprų varžovą kaip „Maccabi“, - kalbėjo S.Llullis.

Lyderiai. Tel Avivo komandai patyrus pirmąjį pralaimėjimą „Top 16“ etape, ją pavijo ne tik „Real“, bet ir CSKA. Šios trys ekipos turi po 4 pergales ir pirmauja F grupėje.

Rusijos čempionai ketvirtadienį žaidė Bavarijos sostinėje ir jau pirmajame kėlinyje užgniaužė visus Miuncheno „Bayern“ krepšininkų bandymus kovoti dėl pergalės. CSKA sutriuškino varžovus 86:61.

Eurolyga

„Top 16“ etapo 5-asis turas

E grupė

Pirėjo „Olympiakos“ – Malagos „Unicaja“ 73:55. G.Printezis 16, B.Dunstonas 12/N.Caneris-Medley 11, M.Kuzminskas 8; D.Sabonis nežaidė. 10130 žr.

Milano „Emporio Armani“ – Stambulo „Fenerbahce“ 90:85. D.Hackettas 17, C.Jerrellsas 15/ L.Kleiza 26, N.Bjelica 15. 10290 žr.

F grupė

Miuncheno „Bayern“ – Maskvos CSKA 61:86. M.Delaney 16/M.Teodosičius 24, V.Chriapa 16. 5011 žr.

Madrido „Real“ – Tel Avivo „Maccabi“ 74:68. S.Llullis 20, R.Fernandezas 16/S.Schortsanitis ir G.Pnini po 15. 11814 žr.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.