EUROLYGA 2023

Europos čempionatui Ukrainoje iškilo grėsmė?

„FIBA Europe“ vadovai iki šiol tyli, bet Ukrainą krečiantys neramumai gali atsiliepti daugeliui šioje šalyje suplanuotų sporto varžybų.

Europos krepšinio čempionatas 2011 metais vyko Lietuvoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Europos krepšinio čempionatas 2011 metais vyko Lietuvoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

2014-02-21 19:46, atnaujinta 2018-02-16 01:20

2015 metais Ukrainoje turėtų vykti Europos vyrų krepšinio čempionatas, bet jo organizatoriai jau dabar susidūrė su rimtais sunkumais.

Dėl tragiškų įvykių Kijeve jau sustojo visos arenų statybos ir įšaldyti kiti „Eurobasket 2015“ projektai.

Nors Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas ramina „FIBA Europe“ vadovus, jog ukrainiečiai suspės pasiruošti pirmenybėms, vis daugiau ženklų, jog naujos arenos gali nebūti baigtos statyti laiku.

Dar prieš tragiškus įvykius Maidane Ukrainą aplankę „FIBA Europe“ atstovai neslėpė savo nerimo dėl statybų grafiko, kurį pavadino „tikra vėlavimo bomba“.

Pasak „L'Equipe“ dienraščio šaltinių, Prancūzija jau informavo „FIBA Europe“, jog yra pasiruošusi tapti naująja „Eurobasket 2015“ šeimininke.

Ši šalis kartu su Vokietija, Kroatija ir Italija norėjo organizuoti 2015 metų Europos pirmenybes, bet bendra 4 šalių kandidatūra per „FIBA Europe“ surengtus rinkimus pralaimėjo Ukrainai. Po balsavimo netrūko kalbų, jog Ukraina paprasčiausiai „nusipirko“ teisę organizuoti čempionatą, sumokėdami kyšius įtakingiems Europos krepšinio veikėjams, o savo kandidatūrą pateikė, pažeisdama procedūrinius reikalavimus.

Kai 2011-ųjų gruodį Ukraina laimėjo teisę organizuoti „Eurobasket 2015“ varžybas, „FIBA Europe“ generaliniu sekretoriumi dar dirbo Naras Zanolinas, vėliau atleistas iš šių pareigų.

Per artimiausią „FIBA Europe“ valdybos posėdį kovo mėnesį turėtų būti svarstoma, ar „Eurobasket 2015“ galės vykti Ukrainoje.

Į Europos taurės aštuntfinalį pateko Kijevo „Budivelnik“ klubas, kuris kovo pradžioje turėtų namuose žaisti pirmąsias rungtynes su Nantero JSF (Prancūzija) komanda.

Po „Last32“ etapo šias varžybas organizuojanti ULEB pranešė, jog sprendimą, kur vyks dviejų komandų dvikova, paskelbs tik kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.