EUROLYGA 2023

NBA aikštėje – pirmasis žaidžiantis gėjus

Jasonas Collinsas tapo pirmuoju aktyviu NBA lygos gėjumi krepšininku, prakalbusiu apie netradicinę lytinę orientaciją. Tačiau nepaisant to, kad žengdamas į aikštę pateko į istoriją, krepšininkas tikino, kad prieš dvikovą galvojo tik apie naująją komandą ir žaidimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 8:09 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:14 AM

„Dabar neturiu laiko rimtai galvoti apie istoriją“, - sakė 35 metų žaidėjas. Neseniai jis pasirašė dešimties dienų sutartį su „Brooklyn Nets“ komandą ir treneris Jasonas Kiddas jam leido pasireikšti vasario 24-ąją.

Dvikovą su „Los Angeles Lakers“ ekipa „Nets“ laimėjo 108:102. J.Collinsas per vienuolika minučių taškų nepelnė.

J.Collinsas praėjusio sezono pabaigoje viešai pareiškė, kad yra homoseksualus. Amerikietis tuomet buvo laisvasis agentas ir iki šiol nesulaukė jokio klubo pasiūlymo.

Per spaudos konferenciją J.Collinsas neslėpė, kad supranta sutarties su „Nets“ reikšmę, tačiau tikino, jog vis tiek stengiasi perprasti komandos žaidimą.

„Spaudimas tik dėl to, kad teko vėl žaisti NBA rungtynes. Paskutinį kartą rungtyniavau čia dar balandį, - sakė J.Collinsas. - Tad manau, kad šioje srityje spaudimo pakako.“

Nors visuomenėje manoma, kad „Nets“ nusprendė žaidėją panaudoti reklamai, Bruklino klubo generalinis direktorius Billy Kingas sakė kitaip.

„Sprendimas pasirašyti sutartį priimtas dėl krepšinio. Jis turi patirties, yra aukštas (213 cm), tad jautėme, kad dešimties dienų sutartis – tinkamas pasirinkimas“, - kalbėjo B.Kingas.

J.Collinsas yra sužaidęs dvylika NBA sezonų.

„Jasonas mums pasakė, kad jo tikslas – užsitarnauti sutartį su NBA komanda. Šiandieną noriu jį pasveikinti pasiekus tikslą. Žinau, kad visi NBA bendruomenėje juo džiaugiasi ir didžiuojasi, kad mūsų lygoje tvyro pagarba“, - sakė NBA komisaras Adamas Silveris.

J.Collinso pareiškimas apie homoseksualumą pernai buvo sutiktas su palaikymu. Nemažai NBA žaidėjų jį sveikino ir teigė, kad nemato problemų, dalinantis persirengimo kambarį su gėjais.

Buvęs „New Jersey Nets“, „Memphis Grizzlies“, „Minnesota Timberwolves“, „Atlanta Hawks“, „Boston Celtics“ ir „Washington Wizards“ vidurio puolėjas praėjusį mėnesį per kasmetinį JAV prezidento Baracko Obamos pranešimą buvo pirmosios ponios Michelle Obama svečias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.