EUROLYGA 2023

Malagos „Unicaja“ ambicijos atgaivintos

Mindaugas Kuzminskas ketvirtadienį Eurolygoje sužaidė geriausią sezono kėlinį ir padėjo pagrindus „Unicaja“ pergalei Vitorijoje. „Eurolygos ketvirtfinalis nėra utopija“, – rašė Malagos dienraštis „La Opinion“.

„Unicaja“ ekipa ketvirtadienį išvykoje 81:71 nugalėjo Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandą.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Unicaja“ ekipa ketvirtadienį išvykoje 81:71 nugalėjo Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandą.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2014-03-01 13:38, atnaujinta 2018-02-15 19:45

„Unicaja“ ekipa užvakar išvykoje 81:71 nugalėjo Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandą, iškovojo 4-ąją pergalę ir E grupės lentelėje pavijo tiek pat kartų laimėjusį Atėnų „Panathinaikos“ klubą, kuris svečiuose 75:77 nusileido Milano „Emporio Armani“ krepšininkams.

„Unicaja“ ir „Panathinaikos“ dalijasi ketvirtąją vietą ir yra pagrindinės konkurentės kovojant dėl kelialapio į kitą etapą.

Užvakar blykstelėjo dažniausiai komandos draugų šešėlyje liekantis „Unicaja“ puolėjas M.Kuzminskas.

Lietuvis per pirmąsias 9 min. pelnė 11 taškų ir kartu su amerikiečiu Niku Caneriu-Medley (jis per tą laiką įmetė 8 taškus) padėjo tvirtus „Unicaja“ pergalės pamatus. Svečių smogiamasis duetas pelnė daugiau taškų nei visa varžovų ekipa ir Malagos komanda nuskuodė į priekį 26:13.

„Laboral Kutxa“ intrigos neatgaivino.

Tačiau 16 min. žaidęs M.Kuzminskas daugiau nepasižymėjo (4/5 dvitaškių, 1/2 tritaškių).

„Unicaja“ aukštaūgis Domantas Sabonis per 5 min. pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio).

„Vitorijoje negalėjome laimėti aštuonerius metus. Mūsų užduotis buvo labai sunki, bet man patiko, kaip žaidėjai kovojo dėl kiekvienos aikštės pėdos ir kaip troško laimėti“, – savo krepšininkus gyrė „Unicaja“ treneris Joanas Plaza.

Jonas Mačiulis sau teigiamo pažymio už ketvirtadienio rungtynes neparašys. Nors „Panathinaikos“ puolėjas atkovojo 7 kamuolius, per 16 min. į „Emporio Armani“ krepšį įmetė tik 5 taškus (2/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/1 baudos), o beveik visą ketvirtąjį kėlinį stebėjo nuo suolo.

Treneris Argyris Pedoulakis jau ne pirmą kartą nusprendė, kad J.Mačiulis nepritampa prie ekipos žaidimo, ir lemiamu metu jo į aikštę neleido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.