EUROLYGA 2023

NBA – septyni D.Motiejūno taškai ir kitoks L.Jamesas

„Houston Rockets“ strategas leido nuo atsarginių suolo pakilusiam Donatui Motiejūnui sužaisti šešiolika minučių, LeBronas Jamesas jau žaidė be juodos superherojaus kaukės, dėvėdamas įprastą, o Filadelfija atsisveikino su savo legendiniu krepšininku Allenu Iversonu, pakeldama jo marškinėlius į arenos palubes. Tokie kovo antrosios NBA atspindžiai.

D.Motiejūnas (ginasi) pelnė septynis taškus.<br>AP nuotr.
D.Motiejūnas (ginasi) pelnė septynis taškus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 2, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:25 PM

„Rockets“ namuose 118:110 (41:20, 28:26, 26:34, 23:30) šventė pergalė prieš „Detroit Pistons“ krepšininkus. D.Motiejūnas per suteiktą laiką pelnė septynis taškus, pataikydamas du dvitaškius iš trijų ir vieną tritaškį iš keturių. Lietuvos rinktinės atstovas taip pat atkovojo du kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą prasižengė.

Trečiąjį mačą per keturias rungtynes laimėjusią „Rockets“ komandą į priekį vedė T.Joneso (10 atk. kam.) ir J.Hardeno (12 rez. perd.) duetas. Pirmasis pelnė 22 taškus, o antrasis – 20. P.Beverley sąskaitoje – 19 taškų.

„Pistons“ komandoje rezultatyviausias buvo R.Stuckey, pelnęs 23 taškus. J.Smitho sąskaitoje – 21 tašką. Septyniolika kamuolių atkovojęs A.Drummondas pelnė 16 taškų.

L.Jamesas įvykdė NBA prašymą pasikeisti juodą kaukę į permatomą. Šįkart „Miami Heat“ lyderis pelnė 20 taškų ir padėjo savo ekipai iškovoti septintąją pergalę iš eilės. „Heat“ 112:98 nugalėjo „Orlando Magic“ krepšininkus.

Anksčiau L.Jamesas aikštėje pasirodė su juoda kauke, sukėlęs tikrą diskusijų bangą – sirgaliai spėliojo, į kokį superherojų jis panašesnis.

Naujoji kaukė, panašu, kad erzina L.Jamesą, nes šis po rungtynių iškart ją nusiėmė.

D.Wade'as prie pergalės prisidėjo 24 taškais, o Chrisas Boshas – 20.

„Magic” komandoje T.Harris pelnė 20 taškų.

„Philadelphia 76ers“ komanda galėjo ir geriau atsisveikinti su A.Iversonu. „76ers” pralaimėjo tryliktąjį mačą iš eilės, kai aštuonis tritaškius pataikiusio Trevoro Arizos vedama „Washington Wizards“ komanda laimėjo 122:103.

Šios dvikovos kulminacija tapo A.Iverosno marškinėlių iškėlimas į palubes. Jo trečiasis numeris atsidūrė šalia Maurice'o Cheekso (10) ir Charleso Barkley'aus (34).

Su 38 metų A.Iversono atsisveikinti atėjo beveik 21 tūkstantis žmonių.

„Wizards“ komandoje T.Ariza pelnė daugiausia taškų karjeroje – keturiasdešimt. Šeimininkų ekipoje rezultatyviausias buvo T.Wrotenas, pelnęs 19 taškų.

Kiti mačai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas