EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytui“ - ir rebusai aikštėje, ir Belgrado pragaras

„Sustabdyti aukštaūgius, atkovoti kamuolius, susitvarkyti su agresyviu žaidimu prieš gynėjus“, - tikslus vardino Aleksandras Petrovičius. Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategui pastaroji savaitė – itin įtempta. Strategas turėjo rengti planus lemiamoms dvikovoms Europos taurėje, vadovauti rungtynėms LKL čempionate, o savaitgalį dalyvauti „Visų žvaigždžių“ dienoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:19 PM

„Lietuvos rytas“ trečiadienį 20 val. 30 min. pradės dvikovas Europos taurės aštuntfinalyje. Vilniaus klubui teks susikibti su Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkais, prisimenančiais pergalės skonį Eurolygoje.

„Jie mus nugalėjo dukart. Bet dabar turime žaisti savo krepšinį“, - paklaustas, kuri komanda - „Lietuvos rytas“ ar „Crvena zvezda“ - geresnė, atsakė A.Petrovičius.

Tačiau 55 metų „Lietuvos ryto“ treneris tiki, kad šįkart viskas klostysis kitaip, nors ir neturėjo daug laiko rengiant auklėtinius.

„Rengtis pradėjome praėjusį antradienį. Tad turėjome darbui antradienį, ketvirtadienį ir šeštadienį. Turėjau tris treniruotes, o dabar (pirmadienio vakarą, - red.) bus ketvirtoji“, - vardino A.Petrovičius.

„Crvena Zvezda“ Eurolygos D grupėje namuose 88:77 nugalėjo vilniečius, o atsakomajame mače Vilniuje pergalę šventė 99:75.

Įžaidėjas Omaras Cookas sako, kad paskutinis mačas nieko nereiškia.

„Per pirmąjį mačą jie mus nugalėjo, bet apie antrąjį to pasakyti negalėčiau, nes tos rungtynėms mums jau nieko nereiškė. Be to, turėjome naują trenerį, pats grįžau po traumos, tad dvikova buvo kitokia, - sakė O.Cookas. - O dabar viskas kitaip. Esame kitokia komanda.“

Bet A.Petrovičius paskutinį mačą vertina kitaip. „Jie mus nužudė, - pareiškė serbas. - Bet tada viskas buvo kitaip. Aš tik atvykau į ekipą ir buvau susitelkęs dvikovai su Kauno „Žalgiriui.“

- Kokia atmosfera komandoje prieš tokias svarbias rungtynes?

- Gera, bet turime problemą – žaidžiame daug mačų. Štai sekmadienį keliavome į „Visų žvaigždžių“ dieną, kur dalyvavo šeši mūsų krepšininkai, taip pat ir aš. Mes Europos taurės rungtynėms pradėjome ruoštis prieš keturias ar penkias dienas, todėl nebuvo taip susitelkę į LKL pirmenybių kovas.

Jeigu nebūtume nukreipę žvilgsnio į Europos taurę, nebūtume turėję pasirengti šioms rungtynėms. O jos bus labai sunkios.

Per paskutines rungtynes Vilniuje jie mus nužudė. Ir manau, kad „Crvena zvezda“ mus čia pasirinko specialiai. Jie jaučiasi užtikrintai žaisdami su mūsų komanda.

Todėl mes turime surasti būdą, kaip išgyventi tas 40 minučių Belgrade. Viską spręs antrosios rungtynės, kurios vyks Vilniuje.

Yra du dalykai, kuriais turime pasirūpinti. Pirmiausia turime sustabdyti du aukštaūgius – jie išnaudoja Bobaną Marjanovičių ir Raško Katičių. Turime surasti būdą, kaip apsaugoti mūsų krepšį.

Kitas dalykas. Pirmojo kėlinio pradžioje ir po didžiosios pertraukos „Crvena zvezda“ labai aktyviai spaudžia mažesniuosius krepšininkus. Jie tai daro agresyviai. Žaidėjams jau pasakiau, kaip jie turi žaisti tokioje situacijoje.

Tikiuosi, kad būsime pasimokę iš paskutinių rungtynių. Mes aktyviai analizavome varžovų žaidimą, tikiu, kad tai padarėme gerai.

Jeigu viskas susiklostys gerai Belgrade, per antrąjį mačą turėsime šansų žengti toliau.

Dukart pralaimėjome „Crvena Zvezda“ komandai. Antrasis mačas baigėsi pakankamai bjauriai, tad mūsų laukia rimtas iššūkis.

Bet mes savo grupėje užėmėme pirmąją vietą ir didžiuojamės, kad patekome į aštuntfinalį. Dabar turėsime į žaidimą įdėti daug širdies ir ypač daug proto.

- Kas pasikeitė komandoje nuo paskutinių rungtynių su „Crvnea zvezda“?

Negaliu apie tai kalbėti. Tai – taktiniai dalykai. Apie pokyčius nekalbėjau ir su serbų žurnalistais. Mes parengėme daug derinių, kuriais remsimės Belgrade ir Vilniuje. Bet kokie jie nenorėčiau kalbėti.

- Kuri komanda geresnė - „Lietuvos rytas“ ar „Crvena zvezda“?

Jie mus nugalėjo dukart. Bet dabar turime žaisti savo krepšinį. Tikiuosi, kad po keturiasdešimties minučių galėsiu pasakyti, kad išmokome ankstesnių dvikovų pamokas.

Be to, tos rungtynės, kurios vyko Vilniuje nebuvo tikros. Aš buvau vos tik atvykęs į naują klubą. Buvau susitelkęs į rungtynes su Kauno „Žalgiriu“. Tad „Crvena Zvezda“ mus nužudė.

- Tad svarbiausia – sustabdyti Belgrado klubo aukštaūgius?

Yra daug aspektų. Mes priekyje turime Juaną Palaciosą ir Darių Songailą. Jie turi 221 cm ūgio aukštaūgį (B.Marjanovičius, - red.) ir kitą, kurio ūgis – 210 cm.

- Reikia sustabdyti juos. Reikia kovoti dėl kamuolių. Kiekvieną kartą, kai nusiimame kamuolį, reiškia, kad turime progą bėgti į priekį ir pelnyti greitus taškus. Kai turi Martyną Gecevičių ir kitus tokius vyrukus, tau reikia tokio tipo metimų. Todėl reikia kontroliuoti zoną po krepšiu.

Aštuntfinalio poros

JSF – „Budivelnyk“ (žaidžia D.Lavrinovičius, M.Anisimovas, D.Šalenga)

„Ted Kolej“ – „Chimik“

„Chimki“ (treniruoja R.Kurtinaitis) – „Valencia“

„Nižnij Novgorod“ – „Besiktas“

„Hapoel“ – „Ratiopharm“

ALBA – „Banco di Sardegna“

„Uniks“ – ČEZ (treniruoja Kęstutis Kemzūra)

„Lietuvos rytas“ – „Crvena zvezda“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.