EUROLYGA 2023

D.Lavrinovičius: „Girdėjome sprogimus ir šaudymus“

Specialiai lrytas.lt, Kijevas

Darjušas ir Edita Lavrinovičiai.<br>L.Motužytės nuotr.
Darjušas ir Edita Lavrinovičiai.<br>L.Motužytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2014-03-03 13:33, atnaujinta 2018-02-15 18:40

Maidanas šiomis dienomis skendi gėlėse. Minios žmonių renkasi iš arti apžiūrėti barikadų ir pagerbti savo sveikatą ir gyvybę aukojusių Ukrainos vyrų.

Tačiau baimė nesitraukia. Ukrainiečių kraujas jau liejasi Kryme, kur Rusija įvedė savo kariuomenę.

Kariniai veiksmai paveikė ir krepšinį. Eurolyga uždraudė Kijevo „Budivelnyk“ klubui Europos taurės rungtynes žaisti Ukrainoje.

Tris lietuvius savo komandoje turinti Kijevo komanda Europos taurės turnyro aštuntfinalio namų mačą su Nantero JSF ekipa žais Kaune.

Pagalbos ranką Ukrainos klubui ištiesęs „Žalgiris“ ragina kauniečius ateiti palaikyti „Budivelnyk“ ekipos, o už bilietus surinktus pinigus žada skirti Maidano įvykių metu nukentėjusiems žmonėms.

Girdėjo sprogimus

Krauju paženklintą vasario 19-osios naktį Darjušo Lavrinovičiaus žmona Edita namuose Kijevo centre buvo viena su jųdviejų vaikais. Aštuonerių Titui ir šešerių Darjušui į pamokas eiti nereikėjo. Mokykla, kurioje dėstoma anglų kalba, buvo laikinai uždaryta.

D.Lavrinovičius tuo metu su komanda buvo Slovėnijoje, „Budivelnyk“ žaidė Europos taurės rungtynes su Liublianos „Olimpija“ komanda.

„Kitą dieną grįžome, bet baisiausiąją naktį žmona buvo viena. Mes gyvename netoli centro, todėl girdėjome sprogimus ir šaudymus.

Labai jaudinausi dėl šeimos. Ir baisiausia, kad nieko negalėjau padaryti. Būdamas šalia būčiau galėjęs nuraminti, svarbiausia, jog nežinojau, ar galėsiu grįžti. Buvo iškilęs pavojus, kad bus uždaryti oro uostai, įvažiavimas į Kijevą, dėl to labai jaudinausi.

Iš Lietuvos skambina tėvai, draugai, giminaičiai. Jaudinasi, tačiau supranta, kad telieka tikėtis geresnių laikų ir nieko čia nepadarysi“, – lrytas.lt pasakojo D.Lavrinovičius.

Išvyko šeimos

„Nieko ir nematėme, kaip eiliniai žmonės per televiziją žiūrėjome, kas vyksta, skaitėme naujienas, stengėmės nevaikščioti po Maidaną.

Kitur mieste tuo metu nejautėme tokios įtampos. Aišku, buvo matyti, kad viskas uždaryta, mažiau automobilių, mažiau žmonių gatvėse, tačiau su ginklais niekas nevaikščiojo.

Būdavo eina būrys žmonių, agresyviai nusiteikusių, bet jie eidavo savo tikslais. Tačiau mūsų asmeniškai tai nelietė“, – pasakojo D.Lavrinovičius.

Ukrainos klubus paliko ne vienas užsienio krepšininkas. „Budivelnyk“ amerikiečiai atgal į JAV išsiuntė savo šeimas.

„Žinoma, europiečiai į šiuos įvykius reagavo truputį ramiau. O amerikiečiai – labai jautriai. Kiekvienas žmogus labai jaudinasi, ypač kai mato per televiziją tokius baisius vaizdus“, – pasakojo lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.