EUROLYGA 2023

G.Navikauskas siūlo Ukrainos klubams trauktis iš Jungtinės lygos

„Visi jaudinasi, kad nebūtų karo“, - apie padėtį Ukrainoje pasakojo į Vilnių atvykęs Darjušas Lavrinovičius. Sugrįžti į Lietuvą krepšininką privertė ne itin maloni aplinkybė – Kijevo „Budivelnyk“ klubas Europos taurės turnyro aštuntfinalio namų mačą su Nantero JSF komanda yra privertas žaisti Kaune.

„Budivelnyk“ atvyko į Vilnių.<br>M.Kulbio nuotr.
„Budivelnyk“ atvyko į Vilnių.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2014-03-03 18:01, atnaujinta 2018-02-15 18:19

Žiūrovų tikisi daugiau

Žaisti Kijeve uždraudė Eurolyga, o ir varžovai iš Prancūzijos netryško noru vykti į neramumų draskomą Ukrainą.

„Žinoma, nelabai norėjome važiuoti iš Kijevo, nėra ten dabar pavojinga, bet Eurolyga nutarė. Ir prancūzai rašė, kad nevažiuos į Kijevą.

Nieko tokio, sužaisime čia. Kaune žiūrovų bus daugiau nei Kijeve, tą matome. Nebus mums jokio nuostolio“, - sakė „Budivelnyk“ klubo generalinis direktorius Gediminas Navikauskas.

„Situacija privertė, neturime iš ko rinktis. Mums, lietuviams, malonu, kad žaisime Lietuvoje. Gavome galimybę grįžti namo. Tikimės palaikymo. Žmonės, kuriems įdomus krepšinis, gal ateis pažiūrėti. Bilietai už simbolišką kainą bus“, - lrytas.lt sakė Dainius Šalenga.

„Budivelnyk“ - ne vienintelė Ukrainos komanda, turėjusi ieškoti prieglobsčio svetur. Toks pat likimas ištiko ir Južno „Chimik“ ekipą.

Namų rungtynes su Ankaros „Aykon TED“ komanda „Chimik“ krepšininkai žais Stambulo „Abdi Ipekci“ arenoje. Rungtynės įvyks trečiadienį, diena vėliau, nei turėjo.

Siūlo trauktis iš Jungtinės lygos

Nors Ukrainos krepšinio čempionatas tęsiasi, legionieriai masiškai palieka šalį. „Budivelnyk“ - vienintelė komanda, išlaikiusi visus žaidėjus.

„Mūsų amerikiečiai buvo šiek tiek sutrikę, bet Darjušas, Dainius yra patyrę žaidėjai, komandoje jie turi balsą ir padeda išlaikyti. Žinoma, mūsų juodaodžių krepšininkų veidai atrodo tokie nelaiminti, atsigaus jie čia.

Mes tik nenorime, kad čempionatas būtų nutrauktas. Rusija daro viską, kad padarytų suirutę visur, kad parodytų jog žmonės bėga iš Ukrainos.

Aš „Doneck“ ir Mariupolio „Azovmaš“ komandų vietoje atsisakyčiau žaisti Jungtinėje lygoje. Nors jie yra iš tų regionų, kurie nelabai pritaria tai naujai valdžiai“, - svarstė „Budivelnyk“ generalinis direktorius.

Padėtis įtempta

„Neramiau buvo, kai Kijeve vyko viskas. Krymas – tolokai. Tačiau yra nežinomybė, įtampa, toks neapibrėžtumas, šalies futbolo čempionatas – sustabdytas. Visi laukia kaip viskas baigsis“, - pasakojo D.Šalenga.

Ramiai gyvenantys krepšininkai realios grėsmės savo saugumui nejaučia, tačiau užjaučia ukrainiečius komandos draugus.

„Pasikalbame, daug diskutuojame apie tai. Jie nerimauja, kad nebūtų karo, kad viskas taikiai išsispręstų. Kiekvienas suaugęs žmogus supranta, kad tuomet daugiausia kentės paprasti žmonės.

O Kijeve viskas taiku – žmonės su vaikais vaikšto, centre pramogos, teatrai veikia.

Kol kas, kol nėra kažkokių rimtų motyvų išvažiuoti, mes planuojame likti ten. Jei prasidės karas? Tuomet, žinoma, teks išvykti. Arba pasiimti ginklą ir eiti kariauti“, - pajuokavo D.Lavrinovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.