EUROLYGA 2023

Kijevui „Žalgiris“ plos, Maskvai – atsuks nugarą

Kauno „Žalgirio“ areną šią savaitę sudrebins du politiniai krepšinio mūšiai. Antradienį „Žalgirio“ arenoje prisiglaus Kijevo „Budivelnyk“ klubas su kelių lietuvių brigada, o ketvirtadienį į Kauną dvikovai Eurolygoje atvyks Maskvos CSKA. Lietuva skirtingai sveikins atvykėlius, kuriuos sieja bauginantis konfliktas Kryme.

„Žalgirio“ sirgaliai skirtingai priims į Kauną atvyksiančias Kijevo ir Maskvos komandas.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
„Žalgirio“ sirgaliai skirtingai priims į Kauną atvyksiančias Kijevo ir Maskvos komandas.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 3, 2014, 1:24 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:40 PM

Mače su CSKA – protestas

„Žalgirio“ aistruoliai savo mylimos komandos varžovus visuomet sutinka nesvetingai. Tačiau ketvirtadienį 15 tūkst. vietų areną kurtins turbūt garsiausias švilpimas.

Ukrainą palaikantys tautiečiai kviečia per CSKA komandos pristatymą vienu metu atsukti Rusijos ekipos žaidėjams nugarą. Esą taip kauniečiai bent simboliškai išreikštų savo poziciją dėl Rusijos karinių veiksmų prieš Ukrainą.

„Parodykime, jog ukrainiečiai nėra vieni šioje kovoje!“ – raginami „Žalgirio“ gerbėjai.

„Matome ir stebime tokias iniciatyvas. Patys kažkokių akcijų nedarysime, bet prisidėsime prie Ukrainos palaikymo“, – portalui lrytas.lt sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Kaunietis neabejoja, kad aistruoliai per susitikimą su CSKA nesiims neleistinų veiksmų ir incidentų pavyks išvengti.

„Bendraujame su sirgaliais, palaikymas vyks proto ribose. Tikslas – ne ką nors įžeisti ar pažeminti, bet parodyti poziciją“, – tvirtino „Žalgirio“ vadovas.

Ukrainiečiai – lyg namuose

„Žalgirio“ arena paskutinę akimirką priėmė „Budivelnyk“ klubą, kuriam dėl politinių neramumų Kryme prireikė prieglobsčio. Eurolygos vadovai dėl pavojaus Ukrainoje neleido „Budivelnyk“ žaisti pirmųjų Europos taurės turnyro aštuntfinalio rungtynių su Nantero JSF Kijeve.

Kauniečių pagalbos prašė „Budivelnyk“ direktorius Gediminas Navikauskas, o „Žalgiris“ nedelsdmas sutiko padėti.

Kijevo ir Kauno komandas sieja glaudūs santykiai. „Budivelnyk“ klubui ne tik atstovauja bent trys Lietuvos krepšininkai – Darjušas Lavrinovičius, Dainius Šalenga ir Michailas Anisimovas, tačiau tiek lietuvius, tiek ukrainiečius remia tas pat bankas „PrivatBank“.

„Dėl mūsų artumo nėra ko slėpti, – teigė P.Motiejūnas. – Su „Budivelnyk“ bendraujame ir krepšinio, ir rėmimo klausimais. Susitarti buvo lengva.“

„Žalgirio“ sezono abonementų savininkai „Budivelnyk“ ir Nantero komandų mačą galės stebėti nemokamai. Kitiems į areną bus galima patekti įsigijus nuo 6 litų kainuojančius bilietus. „Žalgirio“ klubas iš parduotų bilietų gautus pinigus skirs nukentėjusiųjų per Maidano protestus paramai. 

„Žalgirio“ gerbėjai ketina pademonstruoti palaikymą ukrainiečiams. Tribūnose jau ruošiami specialūs plakatai. Susitikimo pradžia 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.