EUROLYGA 2023

Ukrainos klubai kraujuoja, bet kol kas lieka Jungtinėje lygoje

Rusijos kariniams daliniams okupuojant Ukrainą, šios šalies klubai neskuba trauktis iš VTB Jungtinės lygos čempionato.

VTB Jungtinei lygai vadovauja S.Ivanovas, kuris yra ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino adminstracijos vadovas.<br>M.Kulbio nuotr.
VTB Jungtinei lygai vadovauja S.Ivanovas, kuris yra ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino adminstracijos vadovas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Mar 3, 2014, 5:07 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:24 PM

Nors Ukrainos krepšinio lygos pirmenybės jau sustabdytas, o nerimaudami dėl karo klubus palieka legionieriai, Jungtinės lygos vykdantysis direktorius Tomas Pačėsas mano, kad sezoną pabaigs abu turnyre dalyvaujantys Ukrainos klubai – „Doneck“ ir Mariupolio „Azovmaš“.

„Su nerimu sekame įvykius Ukrainoje, – „Lietuvos rytui“ sakė T.Pačėsas. – Mariupolis patvirtino, kad kažkaip stengsis pabaigti sezoną. Dėl „Doneck“ konkrečių žinių nėra, bet tikimės, kad jie baigs sezoną net ir esant tokiai kritinei situacijai“.

Dėl įtemptos situacijos Ukrainoje yra sustabdyti nacionaliniai krepšinio ir futbolo čempionatai, o dalis tarptautinių varžybų perkeltos į kitas šalis.

Kijevo „Budivelnik“ krepšininkai Europos taurės turnyro aštuntfinalio rungtynes antradienį su Nantero klubu (Prancūzija) žais ne Ukrainos sostinėje, o Kaune.

Kijevo „Dinamo“ futbolo klubas Europos lygos atkrintamąsias rungtynes su „Valencia“ (Ispanija) žaidė Kipre.

VTB Jungtinės lygos reguliariajame čempionate B grupėje devintą vietą užimančiam Mariupolio „Azovmaš“ liko sužaisti ketverias rungtynes.

„Doneck“ A grupėje yra ketvirtas ir likus trims turams pretenduoja patekti į atkrintamąsias kovas.

„Liko nedaug rungtynių reguliariose pirmenybėse, galbūt klubams užteks jėgų baigti čempionatą. Stengiamės komandas suprasti ir padėti, nes ne tik Kijeve, bet ir kituose Ukrainos miestuose organizuoti varžybas labai sudėtinga“, – kalbėjo T.Pačėsas.

Rusų kariškiams šeimininkaujant Kryme ir jau praliejus ukrainiečių kraują, tikimybė, kad Ukrainos klubai pasitrauks iš VTB Jungtinės lygos vis didėja.

„Niekas nežino kaip bus ateityje, – pripažino T.Pačėsas. – Mes nesiejame sporto su politika, o kaip bus ateityje tai yra klubų reikalas. Įvairių sprendimų gali būti kiekvieną minutę“.

T.Pačėsas mano, kad karinė situacija Kryme neturės didelės įtakos tolimesniam VTB Jungtinės lygos projektui: „Lygos ateitį visa tai gali įtakoti ir tiek, kiek tai įtakos Ukrainos klubus. Kai šalis yra tokioje finansinėje ir politinėje padėtyje, sunku tikėtis gerų naujienų“.

Tarp dvidešimties Jungtinės lygos klubų šį sezoną rungtyniauja dvi mūsų šalies komandos – Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Kaip bus kitą sezoną – nežinia.

„Svarstome įvairius variantus ir įvairius Jungtinės lygos turnyro formatus, – kalbėjo T.Pčėsas, kuris vadovauja ir Alytaus „Dzūkijos“ ekipai. – Daug priklauso nuo pačios Lietuvos krepšinio lygos, koks bus jos varžybų modelis, ar pavyks išspręsti finansinius sunkumus.

Prievartos nėra. VTB Jungtinė lyga duoda naudą klubams, todėl jie ten ir žaidžia. Kam atrodo, kad nenaudinga, tie nežaidžia“.

Jungtinės lygoje šį sezoną iš 20 klubų 10 yra iš Rusijos.

Lygai vadovauja Sergejus Ivanovas, kuris yra ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.