EUROLYGA 2023

LKL koridoriuose – naujas formatas ir ultimatumas „Sakalams“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kabinetuose bręsta sugrįžimas prie senosios tvarkos. LKL vadovai siūlo nuo kito sezono visoms komandoms rungtyniauti keturių ratų sistema ir nebedaryti išimčių Europos frontuose Lietuvos vardą garsinantiems klubams – Kauno „Žalgiriui“, Vilniaus „Lietuvos rytui“ ir Klaipėdos „Neptūnui“. Ne visiems ši prieš 10 metų paskutinį kartą gyvavusi idėja pasirodė priimtina.

„Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ turbūt teks dažniau aplankyti Lietuvos miestus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
„Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ turbūt teks dažniau aplankyti Lietuvos miestus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 4, 2014, 1:24 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:52 PM

Besikeičiantys prioritetai

LKL nebenori likti ne tik už Eurolygos, bet dar ir Jungtinės lygos nugaros. Keturių ratų sistema stipriausias šalies komandas greičiausiai privers atsisakyti dalyvavimo papildomuose tarptautiniuose turnyruose.

„Lietuvos rytui“ ir „Neptūnui“ Jungtinės lygos našta taptų sunkiai pakeliama. Tuo tarpu „Žalgiris“ iš Jungtinės lygos pasitraukė dar prieš šį sezoną. Visos trys komandos LKL čempionate žaidžia du ratus, kai kitos – keturis.

„Galvojame, kad atėjo laikas pagalvoti ir apie prioritetus, – portalui lrytas.lt sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. – LKL dabar po Eurolygos, Europos taurės ir Jungtinės lygos yra paskutinėje vietoje. Jeigu norime, kad čempionatas grįžtų į reikiamą susidomėjimo lygį, LKL turi būti svarbiau už Jungtinę lygą ar BBL.“

R.Brazausko teigimu, naujieji LKL vadovai tokiais sprendimais nenori atkreipti dėmesio. Tiesiog pačios pirmenybių komandos nori permainų.

„Tai nėra kažkoks mano išsišokimas ar noras, – patikino R.Brazauskas. – Patys LKL klubai nori, kad „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ į jų miestą atvažiuotų ne po vieną, o du kartus. Tokie mačai sukelia didžiausią ažiotažą ir yra finansiškai naudingi.“

LKL atstovo nuomone, problemų dėl perkrauto tvarkaraščio atsirastų tik tuo atveju, jei kuris nors šalies klubas peržengtų Eurolygos „Top 16“ barjerą. 

LKL generalinis direktorius pridūrė, kad didinti rungtynių skaičių paskatino ir išaugęs čempionato lygis. Tai įrodo ir keturi „Žalgirio“ pralaimėjimai ar tik per stebuklą pasiekta „Lietuvos ryto“ pergalė prieš Kauno rajono „LSU-Atletą“.

„Neptūnas“ – nepatenkintas

Stipriausios Lietuvos komandos ne veltui anksčiau turėjo išimčių. Vis dėlto LKL atsisuko į silpnesnius, bet didžiąją daugumą sudarančius klubus.

„Buvo šiek tiek spyriojimosi. Tačiau dauguma net nedvejojo, o kas dvejojo, vėliau turėjo pritarti“, – teigė R.Brazauskas.

Lietuvos čempionas „Žalgiris“ savo dienotvarkėje neturės ieškoti, kur įterpti Jungtinės lygos mačą, todėl žalgiriečiai turėjo mažiausiai problemų.

„Dvejojame tik dėl to, ar per savaitę nereikės sužaisti trejų rungtynių. Nenorime žaisti daugiau nei du kartus per savaitę. Pasitraukdami iš Jungtinės lygos mes patys pasirinkome kelią stiprinti LKL“, – su portalu lrytas.lt bendravo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Lietuvos ryto“ vadovai lauks sezono pabaigos, kai LKL valdybos posėdyje bus svarstomas galutinis sprendimas, o „Neptūnas“ jau anksčiau laiko įjungė pavojaus sireną.

„Manau, kad keturi ratai yra per daug“, – atviravo „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas

LKL bronzos medalininkų vadovas pažymėjo, kad klaipėdiečiams iškiltų papildomų problemų dėl „Švyturio“ arenos. Esą galbūt netgi tektų grįžti į senąją areną.

O.Kurauskas pritaria minčiai, kad visos komandos turi žaisti po tiek pat rungtynių, bet anot jo, kažin, ar keturių ratų sistema yra tinkama išeitis.

„Pritardami keturių ratų sistemai visi prisimena tą seną pavyzdį, kaip buvo žaidžiama anksčiau. Bet tai buvo kiti laikai, kitos sąlygos. Arenos buvo nemokamos, o dabar viskas kainuoja. Visai neseniai Ukraina bandė žaisti keturiais ratais. Tačiau čempionatas subyrėjo – sistema nepasiteisino. Laikas parodys, bet tokia sistema kelia daug klaustukų“, – dvejojo „Neptūno“ atstovas.

„Sakalų“ skrydis

Kiek LKL komandų kitą sezoną važiuotų keturis ratus? Šiemet čempionate grumiasi 11 ekipų, bet jų gretas teoriškai gali papildyti Vilniaus „Sakalai“.

Skolų Puntuką užsimetę sostinės klubo vadovai šiam sezonui buvo suspenduoti. „Sakalams“ buvo palikta galimybė grįžti į LKL tuo atveju, jei beveik per metus susitvarkys milijonus siekiančias skolas.

Tačiau kol kas neaišku, ar „Sakalai“ prisikels paskutiniam skrydžiui. Iš R.Brazausko žodžių buvo galima suprasti, kad optimizmo vilniečių stovykloje trūksta.

„Dėl „Sakalų“ turime nuspręsti iki gegužės 1 dienos“, – apie ultimatumo sąlygomis gyvuojančių „Sakalų“ likimą kalbėjo R.Brazauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.