EUROLYGA 2023

Nesėkmė M.Gecevičiui – ne katastrofa, A.Petrovičius – optimistas

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai pirmosiose Europos taurės aštuntfinalio rungtynėse Belgrade 82:88 pralaimėjo „Crvena Zvezda“ ekipai, tačiau tiek treneris Aleksandras Petrovičius, tiek lyderis Martynas Gecevičius po nesėkmės pernelyg nesigraužė. Kroato ir lietuvio nuomone, viskas yra jų rankose.

A.Petrovičius tiki, kad jo auklėtiniai gali įveikti serbus 7 taškų skirtumu.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Petrovičius tiki, kad jo auklėtiniai gali įveikti serbus 7 taškų skirtumu.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 11:13 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:35 PM

„Nemanau, kad turėsime sukurti staigmeną, kad patektume į kitą etapą. Galimybes vertinu 50 ant 50“, – skubėdamas į Belgrado oro uostą sakė A.Petrovičius.

Jam antrino ir M.Gecevičius, į „Crvena Zvezda“ krepšį įmetęs 14 taškų ir pataikęs 4 tritaškius iš 7.

„Žaidėme pakankamai neblogai. Tiesa, padarėme klaidų, kurių neturėtume daryti tokiose rungtynėse. Bet esame neblogoje situacijoje. Šeši taškai nėra katastrofa“, – tikino gynėjas.

Kita vertus, norėdamas nutraukti trijų pralaimėjimų seriją serbams ir pagaliau nukauti „Crvena Zvezda“, „Lietuvos rytas“ turės padaryti reikiamas išvadas.

Akivaizdu, kad pagrindinė vilniečių užduotis – neutralizuoti Belgrado ekipos priekinę liniją su 221 cm ūgio Bobanu Marjanovičiumi priešakyje.

„Antrosiose rungtynėse svarbiausia bus apsiginti prieš jų aukštaūgius, – samprotavo M.Gecevičius. – Manau, kad kova po krepšiais lems poros nugalėtoją. „Crvena Zvezda“ aukštaūgiai pelno daug lengvų taškų iš po krepšio, kurie mus tiesiog žudo.“

„Vilniuje turime kontroliuoti varžovų priekinę liniją ir kovą dėl atšokusių kamuolių“, – pabrėžė ir A.Petrovičius.

Kroatas tiki, kad per savaitę pavyks paruošti reikiamus priešnuodžius ir „Lietuvos rytas“ nutrauks „Crvena Zvezda“ klubo prakeiksmą šį sezoną.

„Vienu ar dviem metimais skirtumas galbūt per didelis, bet tai nulėmė keletas klaidų gynyboje puolime mačo pabaigoje. Vis dėlto turint galvoje, kad sunkiais momentais mes nepalūžome labai sunkioje „Pionir“ arenoje, prieš kitas rungtynes jaučiuosi pakankamai optimistiškai“, – pergale 7 taškų skirtumu „Siemens“ arenoje tikėjo A.Petrovičius.

Atsakomosios rungtynės Vilniuje įvyks kovo 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.