EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ mače – Ukrainos palaikymas ir akibrokštas CSKA ekipai

Organizuoti Lietuvos sporto sirgaliai ne vieną kartą išreiškė palaikymą grobuonio taikiniu tapusiai Ukrainai. Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliai tai darė per rungtynes su „Doneck“ ekipa, Vilniaus „Žalgirio“ futbolo aistruoliai ne tik rengė akcijas, rinko lėšas, bet ir patys lankėsi Maidane.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Mar 6, 2014, 9:17 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:24 PM

Ketvirtadienį savo poziciją išsakys ir Kauno „Žalgirio“ sirgaliai. Jų palaikoma komanda Eurolygoje namuose žais su anksčiau rusų kariuomenės klubu vadinta Maskvos CSKA ekipa. Šios komandos krepšininkai išvys „Žalgirio“ sirgalių nugaras ir krepšinio aistruolių meilę ukrainiečių tautai.

„Visi jau yra girdėję, kad atsuksime nugaras, - portalui lrytas.lt sakė vienas „Žalgirio“ sirgalių „Green White Boys“ grupuotės lyderių Jonas. - Tačiau tai ne viskas. Ketiname iškelti plakatus, užrašus. Jie bus susiję su Ukrainos situacija.“

Į Kauną atvykstantiems varžovų krepšininkams įprasta, kai „Žalgirio“ arenoje juos pasitinka švilpimas ir triukšmas. Šįkart jis bus dar garsesnis, nes arenoje tikimasi pamatyti ne tik gausesnį būrį sirgalių, bet ir tuos, kurie palaiko Ukrainos šalį agresyvaus Rusijos elgesio dienomis.

„Visa tai kelia ažiotažą, tad manau, kad ir arenoje bus daugiau žmonių. Tikiu, kad turėsime gerokai didesnį skaičių žiūrovų ir sirgalių mūsų tribūnoje“, - sakė Jonas, pabrėžęs, kad vėliau gerbėjai įprastu būdu palaikys dievaičius.

Pasak jo, „Green White Boys“ pozicija tokia – kokia ir kitų aistruolių, palaikančių ukrainiečius.

„Palaikyti Ukrainą, jos žmones. Mūsų tautos yra susijusios. Juk turėjome panašią problemą, tad puikiai suprantame juos. Visi žinome, kad dabartinė situacija – sudėtinga, tad norime išreikšti paramą Ukrainos žmonėms“, - apie akcijos tikslą kalbėjo vienas „Žalgirio“ sirgalių lyderių.

Antradienį Kauno „Žalgirio“ arenoje namų rungtynes Europos taurės aštuntfinalyje sužaidė Kijevo „Budivelnyk“ komanda, 86:82 įveikusi Nantero JSF. Tris Lietuvos krepšininkus turintis Kijevo klubas sulaukė palaikymo – jiems plojo ne tik krepšinį mylintys kauniečiai, bet ir Ukrainai palaikymą išreikšti susirinkę žiūrovai.

„Matome ir stebime tokias iniciatyvas. Patys kažkokių akcijų nedarysime, bet prisidėsime prie Ukrainos palaikymo“, – anksčiau portalui lrytas.lt sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Žalgirio“ ir CSKA mačas vyks 19 val. 45 min. Mačo eigą tiesiogiai aprašys portalas lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.