EUROLYGA 2023

Ispanijoje sutriuškintas R.Kurtinaitis kritikavo Europos turnyrą

Rimas Kurtinaitis po ilgos pertraukos Europos taurės turnyre pajuto pralaimėjimo kartėlį. Lietuvio treniruojamas Maskvos srities „Chimki" klubas pirmosiose aštuntfinalio rungtynėse svečiuose 59:75 nusileido Valensijos „Basket" ir turnyre patyrė pirmąją nesėkmę po 15 pergalių iš eilės.

R.Kurtinaitis nepatenkintas Europos taurės turnyro formatu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
R.Kurtinaitis nepatenkintas Europos taurės turnyro formatu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 10:26 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:21 PM

Tai reiškia, kad R.Kurtinaičio klubas, prieš dvejus metus laimėjęs Europos taurę, norėdamas pakartoti sėkmę, po savaitės privalo nugalėti Valensijos ekipą didesniu nei 16 taškų skirtumu.

Po skaudžios nesėkmės treneris iš Lietuvos labai nepliekė žaidėjų, o pažėrė priekaištų Europos taurės turnyro organizatoriams. 

„Galvoju, kad dabartinis turnyro formatas nevisiškai sėkmingas. Jeigu Eurolygoje atkrintamųjų varžybų etapuose kovojama iki trijų pergalių, kodėl čia žaidžiame tik du mačus? Kuo skiriamės?

Pusė šiame turnyre dabar kovojančių komandų yra iš Eurolygos. Nejaugi mes fiziškai neištvertume tokios serijos? Geriau jau būtų padaryti seriją iki dviejų pergalių, tada komanda, kuri reguliariajame sezone žaidė gerai, turi namų arenos pranašumą. Jį galima pajusti tik tokiose serijose", - kalbėjo R.Kurtinaitis.

Tiesa, „Chimki" strategas neteisino savo komandos ir pareiškė, kad tai buvo prasčiausios rungtynės šį sezoną.

„Be jokios abejonės, mūsų varžovų komandoje surinkti vieni geriausių snaiperių šiame turnyre. Jie tai įrodė šiose rungtynėse. O mes sužaidėme prasčiausias sezono rungtynes - buvome lėtesni, pralaimėjome kovą dėl kamuolių, labai prastai atakavome iš toli. Kalbant trumpai - Valensijos komanda buvo stipresnė už mus", - dėstė R.Kurtinaits.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą