EUROLYGA 2023

S.Štombergas aiškino paskutinę ataką, E.Messina peikė gynybą

„Noriu padėkoti sirgaliams. Už nuostabią atmosferą, palaikymą, ypač dabar, kai pergalių nėra daug, o jie mus palaiko ir sukuria gerą atmosferą. Tai yra nuostabu ir mums gera žaisti“, - kalbėjo Saulius Štombergas. Jo treniruojami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse 86:88 nusileido Maskvos CSKA ekipai.

E.Messina ir S.Štombergas.<br>M.Kulbio nuotr.
E.Messina ir S.Štombergas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 10:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:47 PM

Iki pergalės žalgiriečiams trūko vos vienos atakos, tačiau kamuolį turėjęs Justinas Dentmonas nesugebėjo jo išmesti.

„Planas buvo toks, kad ataką užbaigtų Justinas, bet išėjo taip, kad nepavyko net išmesti. Norėjosi, kad jis kitaip padarytų, tačiau jis pirmus metus Europoje ir tikriausiai nežino, kad čia taip lengvai pražangos nešvilps.

Prieš tai jis išprovokavo keletą pražangų, tačiau rungtynių pabaigoje, žaidžiant su CSKA tokių kepštelėjimų niekas nešvilps. Reikia susikurti progą, veržtis aštriau, veržliau. Mesti pačiam arba sukurti progą kitiems“, - po rungtynių kalbėjo S.Štombergas.

Amerikietis buvo rezultatyviausias aikštės šeimininkų komandoje ir sulaukė varžovų trenerio Ettore Messinos pagyrų.

J.Dentmonas per 32 minutes pelnė 28 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus. „J.Dentmono žaidimas manęs nenustebino. Ji žaidžia puikų sezoną, yra geras metikas ir sugeba pelnyti daug taškų“, - apie žalgirietį kalbėjo strategas.

Italijos krepšinio specialistas priekaištavo savo komandai dėl gynybos.

„Tai buvo geros rungtynės sirgaliams. Jos pasižymėjo geru puolimu, buvo daug gražių atakų, žalgiriečiai nepasidavė.

Statistika retai parodo gynybos elementus, dažniau – puolimą. Šiandien CSKA surinko beveik 90 taškų, 112 naudingumo balų, bet rungtynių baigtį sprendė paskutinė ataka. Tai reiškia, kad mūsų gynyba nebuvo ideali. Buvo daug svyravimų.

Tas pats buvo ir praėjusiose rungtynėse, bet taip yra dėl to, kad keli žaidėjai turi besitęsiančių traumų, kurias reikia išsigydyti. Tačiau šiandien prie pergalės ir atsarginiai žaidėjai smarkiai prisidėjo“, - kalbėjo E.Messina.

S.Štombergas pagyrė savo žaidėjus už nusiteikimą ir kovą.

„Mes nenusileidome varžovams nei ryžtu, nei noru laimėti, nei kova, nei nusiteikimu. Pritrūko visai nedau. Žinojome varžovą, žinojome kokie jie stiprūs, kaip gerai ginasi. O mes šiandien susikūrėme pakankamai nemažai progų ir pataikėme neblogu procentu.

Nebuvo Pauliaus Jankūno, bet kiti krepšininkai užėmė jo vietą. Sumažinome sudėtį ir tai pasiteisino. Mūsų zoninė gynyba neleido jiems gerai jaustis.

Vyrai šiandien žaidė nuostabiai. Visi, kas išėjo, kovėsi kaip lygūs su lygiais“, - sakė žalgiriečių treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.