EUROLYGA 2023

Eurolygoje - „Fenerbahce“ gėda ir Ž.Obradovičiaus priekaištai

Ketvirtadienį dvejas Eurolygos rungtynes rezultatu 88:86 laimėjo svečiai, kitose dvejose aiškiai dominavo ir įtikinamas pergales pasiekė šeimininkai.

Ž.Obradovičius nėra linkęs viešai kritikuoti savo krepšininkų.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Ž.Obradovičius nėra linkęs viešai kritikuoti savo krepšininkų.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Mar 7, 2014, 12:40 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:22 PM

Sugėdino. Keletą rungtynių puikiai žaidęs Stambulo „Fenerbahce“ puolėjas Linas Kleiza išsikvėpė susidūręs su „Barcelona“ gynyba.

Tiesa, lietuvis per 21 min. pelnė 10 taškų (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 8/9 baudų), bet 6 iš jų – ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai dideliu skirtumu pirmavusiems varžovams rūpėjo tik nudžiuginti sirgalius efektingais epizodais, o abiejų komandų žaidėjai suprato, kad nugalėtojas jau aiškus.

„Fenerbahce“ galingiausiai „Top 16“ etapo komandai nedidelių problemų sukėlė tik rungtynių pradžioje. Bet jau nuo antrojo kėlinio „Barcelona“ pradėjo nesulaikomai tolti ir sutriuškino svečius iš Stambulo 93:73.

„Barcelona“ žaidė gerai, buvo agresyvi ir nusipelnė lengvai laimėti. O mūsų krepšininkai turėtų gėdytis dėl to, kad atsilikdami dideliu skirtumu net nebandė kovoti“, - priekaištavo „Fenerbahce“ treneris Željko Obradovičius, kuris beveik niekada viešai nekritikuoja savo krepšininkų.

Situacija. „Barcelona“ pasiekė 9-ąją pergalę ir yra vienintelė visas „Top 16“ rungtynes laimėjusi komanda. Formaliai Katalonijos klubas dar neužsitikrino kelialapio į ketvirtfinalį, bet jo negautų tik tuo atveju, jei pralaimėtų likusias 5 rungtynes ir neįtikėtinai nepalankiai susiklostytų kiti E grupės mačai.

Kelialapį į ketvirtfinalį viena ranka jau laiko ir antrąją vietą E grupėje užimanti Milano „Emporio Armani“ komanda. Ji ketvirtadienį išvykoje 88:86 nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir pasiekė 6-ąją pergalę.

Tiesa, varžovai šį kelialapį dar gali atimti, bet „Emporio Armani“ prieš penktąją vietą užimančią komandą jau įgijo gana saugų dviejų pergalių pranašumą.

Be lyderio. Pirėjo komanda antras rungtynes žaidė be Vasilio Spanoulio, kuriam atsinaujino kelio skausmai.

Eurolygos čempionai geriau pradėjo mačą ir pirmavo 10:0, bet svečiai pamažu pavijo, o antroje pusėje patys beveik visą laiką buvo priekyje.

„Emporio Armani“ krepšininkams nuotaikos nesugadino net įspūdingas Kosto Slouko šūvis – graikas prieš pat sireną pataikė iš aikštės vidurio, bet jo taškai tik sumažino atsilikimą.

Sutapimas. Tokiu pat rezultatu ketvirtadienį baigėsi F grupės rungtynės, kuriose Maskvos CSKA irgi svečiuose 88:86 nugalėjo Kauno „Žalgirį“.

„Top 16“ etape vos vieną kartą laimėję Lietuvos čempionai po šios nesėkmės nugrimzdo į paskutiniąją vietą, nes artimiausias lentelės kaimynas Belgrado „Partizan“ užvakar namie įtikinamai 70:55 pranoko Miuncheno „Bayern“ komandą ir dabar turi dvi pergales.

„Partizan“ ekipoje sužibėjo naujausias pirkinys – dešimt metų NBA klubuose praleidęs, bet šį sezoną darbo negavęs ir vasario viduryje Serbijos čempionų kvietimą priėmęs juodkalnietis Aleksandaras Pavlovičius. Jis į bavarų krepšį įmetė 21 tašką.

Skaičius

252

Tiek rungtynių šiuolaikinėje Eurolygoje per visą šio turnyro istoriją žaidė graikas Theodoros Papaloukas ir šią savaitę jį pavijęs katalonas Juanas Carlosas Navarro. Tiesa, Th.Papaloukas atstovavo trims klubams (Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos CSKA ir Tel Avivo „Maccabi“), o J.C.Navarro visą laiką vilkėjo tik „Barcelona“ aprangą.

Tarp lietuvių daugiausia Eurolygos rungtynių žaidė Šarūnas Jasikevičius – 222. Jis šiuo metu užima 8-ąją vietą, bet iki „Top 16“ etapo pabaigos gali pakilti į 5-ąją.

Eurolyga. „Top 16“ etapo 9-asis turas.

E grupė

Pirėjo „Olympiakos“ – Milano „Emporio Armani“ 86:88. S.Perperoglou 22, G.Printezis 16/K.Langfordas 20, G.Lawalis 13. 9800 žiūrovų.

„Barcelona“ – Stambulo „Fenerbahce“ 93:73. A.Tomičius 19, B.Nachbaras 13/N.Bjelica 15, 10 atk.kam., ... L.Kleiza 10. 5858 žiūrovai.

F grupė

Kauno „Žalgiris“ – Maskvos CSKA 86:88. J.Dentmonas 28, M.Pocius 20, R.Javtokas 14/M.Teodosičius 16, S.Weemsas 15. 9675 žiūrovai.

Belgrado „Partizan“ – Miuncheno „Bayern“ 70:55. A.Pavlovičius ir T.Kinsey po 21/N.Džedovičius 12. 11550 žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.