EUROLYGA 2023

A.Petrovičius – apie paskutinę ataką ir pasikeitusį ritmą

Po beprotiškai įtempto rungtynių maratono pirmojoje šio sezono pusėje Vilniaus „Lietuvos ryto" krepšininkai pirmą kartą šiais metais rungtynių laukė visą savaitę. O atvykęs varžovas metė pirštinę Aleksandro Petrovičiaus komandai. Sekmadienio popietę Vilniaus ekipa paskutiniosiose Jungtinės lygos reguliaraus sezono rungtynėse po dramatiškos kovos 87:85 palaužė Talino „Kalev" komandą.

A.Petrovičiaus po pergalės su „Kalev" žaidėjams suteikė lasivą pirmadienį.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
A.Petrovičiaus po pergalės su „Kalev" žaidėjams suteikė lasivą pirmadienį.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Mar 23, 2014, 6:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:40 AM

Nors Estijos komanda Jungtinės lygos A grupėje užėmė paskutinę vietą, iškovojusi vos 5 pergales, į Vilnių ji atvyko turėdama didelių ambicijų. Vikriai rungtyniavęs „Kalev" krepšininkai iki pat mačo pabaigos nedavė ramybės A.Petrovičiui.

Ir tik J.Palacioso tritaškis iš aikštės kampo iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 3,2 sek. galutinai persvėrė rezultatą „Lietuvos ryto" naudai.

„Taip buvo planuota, - kalbėdamas apie paskutinę ataką sakė A.Petrvočius. - Man reikėjo žaidėjų, kurie kitiems sukurtų daugiau erdvės. Reno (R.Seibutis - red.) veržėsi krepšio link ir apsidairęs pamatė, kad Juanas (J.Palaciosas - red.) yra laisvas. Toks ir buvo planas - prasiveržimas, vieno žaidėjo atlaisvinimas, perdavimas ir metimas."

Vilniaus komandos strategas teigė žinojęs, kad stipriai sumažėjęs rungtynių skaičius ir gerokai suintensyvėjusios treniruotės pakeis komandos ritmą ir kiek pakoreguos žaidimo stilių.

Tačiau garantuota vieta Jungtinės lygos ketvirtfinalyje leido „Lietuvos ryto" strategams šiek tiek improvizuoti ir ruoštis gerokai svarbesniam įvykiui - kitą savaitę Panevėžyje vyksiančiam Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalo ketvertui.

„Žinojau, kad nemažas treniruočių krūvis šią savaitę šiek tiek išmuš žaidėjus iš ritmo, tačiau tai reikėjo daryti norint tinkamai pasiruošti LKF finalo ketvertui.

Be to, šiame mače dažnai keičiau krepšininkus ir nepaisant to, kad žaidėjai gerai rungtyniaudavo, vis tiek jį sodindavau ant suolo. Šiek tiek keičiau komandos ritmą, tačiau tai dariau tikslingai. Tikėjausi, kad rungtynės pasisuks tokia kryptimi.

Bet svarbiausia, kad mes laimėjome. O dabar mums svarbiausia kuo greičiau pamiršti šitą mačą ir ruoštis kitam savaitgaliui, - kalbėjo A.Petrovičius.

Nors rungtynių pastarąją savaitę nebuvo, „Lietuvos ryto" krepšininkams poilsiauti neteko - treneris iš Kroatijos praėjusį trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį surengė šešias sunkias treniruotes.

Po permainingo paskutinio Jungtinės lygos reguliaraus sezono mūšio krepšininkai pirmadienį turės laisvą dieną, o tada prasidės pasiruošimas Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyro pusfinalio mačui su Klaipėdos "Neptūnu".

„Mums tai šiek tiek neįprasta, ypač po labai įtemptos pirmosios sezono pusės", - apie pasikeitusį grafiką kalbėjo A.Petrovičius. - Turėjome šešias sunkias treniruotes, todėl ne visiems žaidėjams buvo lengva žaisti šiose rungtynėse. Be tikiu, kad iki LKF finalo ketverto visi krepšininkai bus pasiruošę, atsigavę ir kausis pusfinalyje su Klaipėdos „Neptūnu".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.