EUROLYGA 2023

„Real“ žaidėjai ir sirgaliai pravirkdė A.Kavaliauską

Kai finansinių problemų prispausta „Bilbao“ komanda savaitgalį Ispanijos čempionate sužaidė greičiausiai paskutiniąsias rungtynes šį sezoną, Bilbao miestas verkė. Verkė ir Ispanijos klubui atstovaujantis 29 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas iš Lietuvos Antanas Kavaliauskas. 

Per savo karjerą A.Kavaliauskas žaidė Graikijoje, Italijoje, Latvijoje ir Ispanijoje, bet ne Lietuvoje.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Per savo karjerą A.Kavaliauskas žaidė Graikijoje, Italijoje, Latvijoje ir Ispanijoje, bet ne Lietuvoje.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 24, 2014, 2:40 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:09 AM

Jį su kitais „Bilbao“ krepšininkais į rūbinę išlydėjo gyvą tunelį sukonstravę Madrido „Real“ žaidėjai. Plojo ne tik stipriausia Europos komanda, bet ir 10 tūkst. Bilbao arenoje susirinkusių aistruolių.

„Gal ne visi tai parodė, bet verkė visi“, – portalui lrytas.lt pripažino A.Kavaliauskas.

„Labai gaila, kad taip išėjo... Miestas, komanda – nuostabūs. O „Real“ parodė lygį. Ne veltui tai - Karališkasis klubas“, – „Real“ krepšininkų plojimais ir solidarumo gestu liko maloniai nustebintas aukštaūgis.

Nebetiki pažadais

A.Kavaliauskas kraunasi lagaminus, nes komandos žaidėjai atlyginimus gavo tik už du mėnesius. Dvyliktąją vietą šalies čempionate užimančios „Bilbao“ ekipos vadovai žadėjo krepšininkams, kad problemos bus išspręstos, bet kai nutrūko derybos su potencialiu rėmėju, žaidėjai nutarė nebelaukti.

Finansinė našta Bilbao miesto komandą slėgė jau ne pirmą sezoną, o absurdiški vadovų veiksmai perpildė kantrybės taurę.

„Kiek galima meluoti?“ – retoriškai klausė A.Kavaliauskas.

Ispanijos lygai pateikę streiko dokumentus, „Bilbao“ krepšininkai dar turėjo pasirodyti aikštėje susitikime su „Real“ (pralaimėjo 73:87), bet į kito savaitgalio mačą Barselonoje jie nevyks. Ir nebus nubausti.

„Streikuojame, o kas bus toliau, nežinau. Pirmadienį komandos kapitonai susitiks su vadovais ir kalbėsis. O dabar tiesiog sėdime ir laukiame“, – laukimo nuotaikomis gyvena A.Kavaliauskas.

Norėtų žaisti Lietuvoje

Dėl įvykių Bilbao „centras“ dažniau bendrauja su savo agentu. Tiesa, situacija lietuviui nėra labai dėkinga, nes daugelyje čempionatų krepšininkų registracija jau baigėsi.

„Aktyviai komandos dar neieškau, nes niekas neaišku. Bet turiu turėti planą „B“, todėl bendrauju su agentu“, – portalui lrytas.lt teigė A.Kavaliauskas.

Per visą karjerą Lietuvoje taip ir nerungtyniavęs krepšininkas juokiasi išgirdęs klausimą, ar neplanuoja grįžti į tėvynę.

„Kodėl visi to manęs klausia, jei aš Lietuvoje nesu niekada žaidęs? – nusišypsojo A.Kavaliauskas, bet Lietuvos iš savo plano „B“ neišbraukia. – Žaisti Lietuvoje – realu. Kodėl gi ne? Reikia, kad agentai susitartų su vadovais ir viskas.“

Ispanijoje A.Kavaliauskas šį sezoną rungtyniaudavo vidutiniškai po 17 minučių, pelnydavo po 6,8 taško ir sugriebdavo po 3,1 atšokusio kamuolio.

Jei „Bilbao“ per savaitę nesutvarkys situacijos, komandai gresia labai griežtos Ispanijos čempionato vadovų sankcijos, o žaidėjai ketina išsiskirstyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.