EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ naujokas A.Kavaliauskas:„Viskas įvyko žaibiškai“

Antanas Kavaliauskas pagaliau sulaukė dienos, kai jo karjeros kelias pasisuko į Lietuvą. Niekada iki šiol savo gimtosios šalies klube nerungtyniavęs 29 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas pasirašė sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

A.Kavaliauskas žais „Lietuvos ryto“ komandoje.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
A.Kavaliauskas žais „Lietuvos ryto“ komandoje.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Mar 26, 2014, 7:23 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:07 AM

Šį sezoną Ispanijos klube „Bilbao“ rungtyniavęs vilnietis pastaruoju metu dairėsi naujos komandos – ispanų ekipą smaugė finansiniai sunkumai.

„Su Bilbao klubo vadovais nekalbėjome - tik antradienio vakarą pranešėme, kad išvykstame. Ten nežinios buvo pakankamai. Nesumokėta daug pinigų, todėl kontraktas buvo nutrauktas.

Taip sutartyje buvo nustatyta - jei nemoka pinigų, galiu palikti komandą. Aš išvykstu pirmas, bet gali atsitikti ir taip, kad tokių bus daugiau", - portalui lrytas.lt kalbėjo A.Kavaliauskas.

Lietuvio kandidatūra buvo tinkama jau kurį laiką pastiprinimo priekinėje linijoje ieškojusiai Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai.

Sutartis su krepšininku pasirašyta šiam ir kitam sezonams.

„Viskas įvyko žaibiškai. Turėjau kitų pasiūlymų, tačiau Vilniaus „Lietuvos rytas" man buvo idealiausias variantas", - portalui lrytas.lt sakė A.Kavaliauskas.

Jis teigė sulaukęs pasiūlymų iš Italijos ir Turkijos klubų, tačiau nesuko galvos, ar pasirinkti gimto miesto komandą. „Agentas sakė, kad buvo kalbama ir su kitais klubais, tačiau ilgai nedvejojau", - kalbėjo vidurio puolėjas.

A.Kavaliauskas Ispanijos pirmenybėse šį sezoną vidutiniškai žaisdavo po 17 minučių, per kurias pelnydavo po 6,8 taško ir atkovodavo po 3 kamuolius.

Per savo karjerą A.Kavaliauskas yra žaidęs Graikijoje (Atėnų „Panionios“, Kavalos „Panorama“), Italijoje (Veroli „Basket“) ir Latvijoje (Rygos VEF). 2012 metų vasarą ji pateko į pagrindinę Lietuvos rinktinės sudėtį ir dalyvavo Londono olimpinėse žaidynėse. Vidurio puolėjas žaidė ir jaunimo rinktinėse, o 2005 metais Argentinoje laimėjo pasaulio jaunimo čempionato auksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.