EUROLYGA 2023

Naujoku apsidžiaugęs A.Petrovičius į LKF taurę žiūri atsargiai

„Laikas – tinkamas“, - paklaustas, ar ne per vėlai „Lietuvos rytas“ įsigijo aukštaūgį Antaną Kavaliauską, atsakė Aleksandras Petrovičius. Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas sakė, kad 29 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas padės užkamšyti spragas po krepšiu bei siekti pagrindinio tikslo. Koks jis? „Triumfas Lietuvos čempionate“, - sakė A.Petrovičius.

A.Kavaliauskas per pirmąją treniruotę dirbo tik gynyboje.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Kavaliauskas per pirmąją treniruotę dirbo tik gynyboje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Mar 27, 2014, 7:30 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:34 AM

A.Kavaliauskas trečiadienį pasirašė sutartį su „Lietuvos ryto“ komanda. Anksčiau Lietuvoje nežaidęs krepšininkas čia bus bent jau iki kito sezono pabaigos. A.Kavaliauskas su „Lietuvos ryto“ marškinėliais turėtų gauti progą pasireikšti jau savaitgalį – per Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalinį ketvertą.

„Lietuvos rytas“ šeštadienį žais su Klaipėdos „Neptūnu“. O kitoje pusėje – Kauno „Žalgirio“ ir Prienų „Tonybet“ dvikova.

„Favoritų nėra. Mūsų laukia labai sunkios rungtynės. Užtikrinu jus. Negaliu pasakyti, ar „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ žais finale“, - sakė A.Petrovičius, patikinęs, kad galvoja tik apie mačus su „Neptūnu“.

- Kuo A.Kavaliauskas gali būti naudingas?

- Čia esu tris mėnesius. Stabilizavome savo žaidimą, rungtyniaujame patenkinamai. Tačiau turime problemų. Viena iš jų – kova dėl kamuolių. Mūsų laukia labai svarbios kovos. A.Kavaliauskas ypač pravers gynyboje, nes moka žaisti po krepšiu.

Jis mums naudingas tuo, kad užpildys aukštaūgių spragą. Be to, man nereikėjo keisti gynybos du prieš du, nes Antanas yra greitas. Tai žaidėjas, kuris mums gali padėti išspręsti visas problemas, kurias turime.

- Ar ne per vėlu įsigyti „centrą“?

- Kaip „Lietuvos rytas“ gali patekti į Eurolygą? Laimėdamas LKL čempionatą. Tad tai ir yra viso sezono tikslas. Tai ne Europos taurė, ne LKF taurė ar Jungtinė lyga. Svarbiausia laimėti Lietuvos čempionatą. Todėl A.Kavaliauskas atvyko pačiu laiku. Balandį mūsų laukia septyni mačai, tad bus ką veikti.

Žinoma, gaila, kad jis negali žaisti Jungtinėje lygoje. Mūsų laukia atkrintamosios varžybos, kur visos komandos turi gerų aukštaūgių. Tai „Chimki“, CSKA, „Uniks“.

- LKF taurė jums nėra svarbiausias tikslas?

- Sunku pasakyti. Turiu pasakyti, kad esame geros formos. Visa komanda gerai dirba treniruotėse. Pažiūrėsime, kaip seksis įsilieti A.Kavaliauskui.

Šįkart jį įtrauksiu tik į darbą gynyboje, nes penktadienį jo laukia medicininė patikra. Negaliu rizikuoti. Tačiau penktadienį jam parodysime keletą puolimo derinių. Bet būtų naivu galvoti, kad po vienos treniruotės komandoje žaidėjui teks rimtas vaidmuo.

Balandį mūsų laukia daug rungtynių, tad turime daug laiko pasitreniruoti. Daug minučių A.Kavaliauskas LKF taurėje negaus. Bet jis keliaus į Panevėžį ir gali žaisti.

Atvykęs į „Lietuvos rytą“ šventėte pergalę prieš „Žalgirį“...

- Kuri komanda turi daugiausia šansų laimėti LKF taurę?

- Tikrai nėra favoritų. Visoje Europoje, išskyrus gal Ispaniją, šiuose turnyruose galime išvysti siurprizų. Visi favoritais patekti į finalą laiko „Lietuvos rytą“ ir „Žalgirį“, bet mūsų laukia labai rimtos kovos.

Taurės turnyras – lengviausias būdas gauti trofėjų, bet tai žino visi. Juolab, kad „Neptūnas“ ir „Tonybet“ labai džiaugiasi gautu šansu.

Kai atvykote į „Lietuvos rytą“, džiaugėtės pergale prieš „Žalgirį“...

Ne, ne. Neketinu į turnyrą žengti galvodamas apie „Žalgirį“. Šios komandos laukia sunkios rungtynės su „Tonybet“, o mūsų – dar sunkesnės su „Neptūnu“. „Neptūnas“ su CSKA žaidė pratęsimą, tad nuvertinti šios ekipos nereikia. Tai bus rimtos rungtynės. Net savo svajonėse negalvoju apie „Žalgirį“. Dabar svarbiausia šeštadienis. „Neptūnas“ žaidžia kitaip, tad prieš šią ekipą reikia nuostabiai gintis. Jie turi gerų metikų, bet ir tų, kurie gali „įkirsti“.

- Ar stebėjote jus iš Europos taurės išmėtusios „Crvena zvezda“ komandos rungtynes su Kijevo „Budivelnyk“, kai serbai per atsakomąjį mačą žengė toliau?

- Taip. „Crvena zvezda“ abu mačus su „Budivelnyk“ sužaidė prasčiau nei su „Lietuvos rytu“. Prieš mus jie žaidė tikrai geriau. O ir namuose laimėjo dėl sirgalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.