EUROLYGA 2023

A.Petrovičius: „Finale geriau jau žaisčiau su „Žalgiriu“

Su ugnimi LKF taurės pusfinalyje taip pat vos neprisižaidęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas tik po paskutinio netaiklaus Martyno Mažeikos metimo galėjo džiaugtis pergale prieš Klaipėdos „Neptūną“, kurį palaužė 90:88. Kodėl Lietuvos grandai šį sezoną taip stringa? Į šį klausimą atsakymą turi vilniečių treneris Aleksandras Petrovičius.

A.Petrovičius atskleidė, kodėl grandai šį sezoną turi tiek problemų su LKL klubais.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Petrovičius atskleidė, kodėl grandai šį sezoną turi tiek problemų su LKL klubais.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-03-29 22:29, atnaujinta 2018-02-15 00:34

„Galiu pasakyti, kodėl „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ šiemet taip stringa. Abi komandos priprato Eurolygoje ir Europos taurėje žaisti prieš aukštas komandas. O Lietuvoje dauguma klubų žaidžia mažais penketais, kuriuos sudaro visi penki metikai. Labai sunku prisitaikyti prie tokio išsidėstymo. Mes irgi turėjome problemų. Bet kai trečiajame kėlinyje į sunkiojo krašto puolėjo poziciją pastatėme G.Oreliką, laimėjome kėlinį 17 taškų skirtumu“, – priežastį, kodėl „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“ šį sezoną taip kandžioja LKL komandos, įvardijo kroatų specialistas.

LKF taurės finale A.Petrovičiaus laukia ne ką lengvesnė užduotis, nes Prienų „TonyBet“ žaidėjų penketo rotacija apipinta legendomis ir yra labai universali.

„Dėl Prienų komandos žaidėjų išsirikiavimo, verčiau finale žaisčiau su „Žalgiriu“, – sakė „Lietuvos ryto“ vairininkas. – Nelengva prisitaikyti prie tokių komandų. Su jomis turime problemų. Tikiuosi, kad pergalė prieš „Neptūną“ padės geriau pasiruošti kovai su tokio stiliaus varžovais.“

Nudžiugino A.Kavaliauskas

A.Petrovičius labai džiaugėsi sėkmingu Antano Kavaliausko debiutu. Naujasis „Lietuvos ryto“ aukštaūgis pelnė 9 taškus ir naudingu žaidimu užsitarnavo 18 žaidimo minučių.

„Jis žaidė ilgiau nei planavau, – tikino A.Petrovičius. – Tačiau savo gynyba, atkovotais kamuoliais (Atkovojo keturis. – Red.) jis užsitarnavo tą laiką. Nuostabu, kaip per trejas dienas jis įsiliejo į komandą.“

Tuo tarpu ant komandos senbuvio Juano Palacioso strategas kiek pyko: „Pirmoje pusėje jis prametė 5-6 metimus iš puikių padėčių, todėl „Neptūnas“ tuo pasinaudojo ir atsiplėšė. Be to, jo laiką (22 min.) „suvalgė“ naudingai žaidęs A.Kavaliauskas.“

16 taškų pelnęs Renaldas Seibutis pastebėjo, kad rungtynėse didžiulę įtaką turėjo sėkmingai sužaistas trečiasis kėlinys, kurį vilniečiai laimėjo 17 taškų skirtumu.

„Pergalę lėmė gerai sužaistas trečias kėlinukas (34:17). Atsilikinėjome 10 taškų, bet pavyko perlaužti rungtynes. Išsiveržėmė į priekį ir „atsirišo" žaidimas. Bet šios rungtynės parodė, kad negalime pasiduoti ir turime kovoti iki paskutinių sekundžių", - kalbėjo gynėjas.

Vieno Vilniaus ekipos lyderių pernelyg nenustebino, kad „Žalgiris" nepateko į finalą.

„Gal favoritas ir buvo „Žalgiris", bet „TonyBet" parodė, kad yra kovinga komanda, turinti charakterį", - kalbėjo R.Seibutis.

Žalgiriečiai nuliūdino

„Neptūnas“ buvo per plauką nuo sensacijos, bet komandos treneriui Kaziui Maksvyčiui po mačo teko rinkti pralaimėjimo žodžius.

„Rungtynės priminė paskutinę mūsų ir „Lietuvos ryto“ akistatą LKL. Ten irgi laimėjome tris kėlinius iš keturių, bet smarkiai pralaimėjome trečiąjį kėlinį. Trečiajame kėlinyje pakišo koją per didelis noras laimėti. Išsimušėme iš vėžių. Džiaugiausi, kad mačo pabaigoje komanda grįžo į ritmą. Galėjome išplėšti pratęsimą, bet nepavyko. „Lietuvos rytui“ linkiu sėkmės finale.“

Teisėjus rungtynių metų dažnai kritikavęs specialistas po pralaimėjimo buvo kiek ramesnis: „Teisėjų darbo nekomentuosiu. Bet ir mes šiek tiek perdegėme. Buvo pagrindo gauti tas technines pražangas.“

„Neptūnui“ blogiausia, kad dėl bronzos teks kovoti ne su bet kuo, o „Žalgiriu“.

„Prienų klubas mus nuliūdino. Žinojome, kad mūsų gali laukti „Žalgiris“, todėl tai sukėlė įtampą. Aišku, negalime nuvertinti ir Prienų. „TonyBet“ nusipelnė žaisti finale“, – nusivylęs prieniškius sveikino K.Maksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.