EUROLYGA 2023

Lietuviai legionieriai taurėmis džiaugėsi septyniose šalyse

Praėjusį savaitgalį baigiamasis nacionalinės krepšinio taurės turnyras įvyko ne tik Lietuvoje, bet ir dar keliuose Europos kraštuose. Užsienyje tarp nugalėtojų irgi buvo vienas lietuvis – Aurimas Kieža svariai prisidėjo prie Prištinos „Sigal“ pergalės Kosovo taurės finale. Įskaitant šią pergalę, jau septyniose šalyse tarp nugalėtojų buvo lietuviai treneriai arba žaidėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 1, 2014, 8:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:03 PM

Daugumoje šalių nacionalinės taurės savininkai paaiškėjo dar vasario viduryje, o iš viso šį sezoną į finalą pateko dešimt užsienio klubų, kuriems atstovauja (arba atstovavo) Lietuvos krepšininkai ir treneriai. Taures iškovojo dvi lietuvių treniruojamos komandos ir penkios ekipos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkai.

Du lietuviai šį sezoną gavo naudingiausio finalo ketverto krepšininko apdovanojimą. Ukrainoje naudingiausio prizas buvo įteiktas Kijevo „Budivelnyk“ puolėjui Darjušui Lavrinovičiui, Estijoje – Tartu „Rock“ įžaidėjui Augustui Pečiukevičiui.

Tarp šių žaidėjų komandos draugų buvo daugiau Lietuvos krepšininkų. Ukrainos taurės laimėtojais tapo Michailas Anisimovas ir Dainius Šalenga, Estijos – Vilmantas Dilys.

Be to, Jonas Mačiulis (Atėnų „Panathinaikos“) laimėjo Graikijos, Tomas Venslauskas (Falkirko „Fury“) – Škotijos, Aurimas Kieža (Prištinos „Sigal“) – Kosovo, treneris Kęstutis Kemzūra (Nimburko ČEZ) – Čekijos, treneris Donaldas Kairys (Minsko „Cmoki“) – Baltarusijos taurę.

Paskutinio barjero Slovėnijoje neįveikė Deivido Gailiaus (Liublianos „Olimpija“), Lenkijoje – Deniso Krestinino (Zgoželeco „Turiow“) atstovaujamos ekipos, o Airijoje – daugiausia iš lietuvių sudaryta Dublino „Inter“ komanda.

Sezono laureatų sąrašas dar gali pailgėti. Keliose Europos šalyse taurės varžybos dar nesibaigė, o Rusijoje bei Rumunijoje kovą tęsia ir Lietuvos krepšininkų bei trenerių turinčios komandos. Rusijos taurės siekia Krasnodaro „Lokomotiv“ su Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu bei „Chimki“ su treneriu Rimu Kurtinaičiu, Rumunijos – Tyrgu Murešo „Mureš“ su Vaidotu Pečiuku ir Gediminu Navicku.

Lietuviai užsienio kraštų nacionalinės taurės finaluose

Baltarusija. Minsko „Cmoki“ (tr.D.Kairys) – „Grodna-93“ 86:54.

Čekija. Nimburko ČEZ (tr.K.Kemzūra) – Prostiejovo „Ariete“ 91:67.

Estija. Tartu „Rock“ (A.Pečiukevičius 16, V.Dilys 9) – Talino „Kalev/Cramo“ 71:69.

Graikija. Atėnų „Panathinaikos“ (J.Mačiulis 13) – Salonikų „Aris“ 90:53.

Kosovas. Prištinos „Sigal“ (A.Kieža 19) – Prizreno „Bashkimi“ 92:65.

Škotija. Falkirko „Fury“ (T.Venslauskas 0) – „St.Mirren“ 70:59.

Ukraina. Kiejvo „Budivelnyk“ (D.Lavrinovičius 15, M.Anisimovas 5, D.Šalenga nežaidė) – „Doneck“ 96:88.

Airija. Korko „Demons“ – Dublino „Inter“ (M.Tamušauskas 17, R.Dimčiukas 13, G.Trakauskas 12 ir kiti) 82:64.

Lenkija. Vroclavo „Sląsk“ – Zgoželeco „Turow“ (D.Krestininas nežaidė) 90:87.

Slovėnija. Novo Mesto „Krka“ – Liublianos „Olimpija“ (D.Gailius 6) 83:70.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.