EUROLYGA 2023

J.Valančiūno bėdos. Kas laukia „Raptors“ aukštaūgio?

Jonas Valančiūnas prieš dvejus metus ragino nepilnamečius nevartoti alkoholio ir buvo tapęs socialinės akcijos „Prieš alkoholį nepilnamečiams“ veidu, tačiau dabar jaunasis „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas pats turi bėdų.

J.Valančiūnui gali tekti praleisti ne vienerias NBA rungtynes.<br>AP nuotr. iš archyvo
J.Valančiūnui gali tekti praleisti ne vienerias NBA rungtynes.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 12:31 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:33 PM

21-erių 213 cm ūgio Lietuvos krepšininkas naktį iš sekmadienį į pirmadienį netoli Toronto buvo sulaikytas pareigūnų, nes vairavo neblaivus.

Koks buvo girtumas?

Koks buvo J.Valančiūno girtumas, kol kas neaišku. Užsienio žiniasklaidoje rašoma, kad lietuvis įpūtė daugiau nei 0,8 promilės alkoholio – tai yra, viršijo Kanadoje leistiną normą.

Teisme J.Valančiūno byla bus nagrinėjama balandžio 22 dieną. Pagal vietos įstatymus pirmą kartą prie vairo neblaivus sulaikytam vairuotojui gresia iki tūkstančio JAV dolerių bauda ir teisių atėmimas vieneriems metams.

Šis nusižengimas palies ir sportinę pusę. Neabejojama, kad J.Valančiūnas sulauks diskvalifikacijos ir turės praleisti, ko gero, ne vienerias rungtynes.

Tai gali skaudžiai atsiliepti trečiąją vietą Rytų konferencijoje užimančiam „Raptors“ klubui – likus vos dviem dienoms iki J.Valančiūno teismo Toronto komanda pradės kovą atkrintamosiose varžybose, į kurias vienintelis NBA lygoje rungtyniaujantis Kanados klubas pateko po šešerių metų pertraukos.

Kol kas neaišku, ar antrą sezoną NBA rungtyniaujančiam J.Valančiūnui pavyks debiutuoti atkrintamosiose varžybose.

Toronto komandos atstovai antradienį turėtų pranešti, kokią nuobaudą skirs krepšininkui už šį prasižengimą. Šiandien „Raptors" po dviejų laisvų krepšininkams dienų surengs treniruotę ir ruošis trečiadienio mačui su „Philadelphia 76ers".

Neabejojama, kad didžiausias dėmesys - tiek komandos, tiek žiniasklaidos - bus skirtas J.Valančiūnui, kuris šį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelno po 11 taškų ir atkovoja po 8,6 kamuolio.

Krepšininkui į pagalbą atskuba ir krepšinio agentas Šarūnas Broga, kuris antradienį išskrido į Torontą.

NBA krepšininkai įkliūna dažnai

NBA lygoje yra buvę atvejų, kai prie vairo neblaivūs sučiupti krepšininkai ar treneriai sulaukia diskvalifikacijų.

„Orlando Magic“ puolėjas Jasonas Richardsonas 2009-aisiais ir Dorellas Wrightas 2010 metais už vairavimą išgėrus buvo diskvalifikuoti dvejoms rungtynėms.

Praėjusią vasarą „Brooklyn Nets“ ekipos treneriu tapęs Jasonas Kiddas sezono pradžioje sėdo prie vairo neblaivus ir dėl to buvo priverstas praleisti du NBA reguliaraus sezono mačus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?