EUROLYGA 2023

A.Sabonis jauniausio sūnaus kelią į rinktinę vertina atsargiai

Ar šią vasarą Lietuvos krepšinio aistruoliai nacionalinėje komandoje vėl išvys Sabonio pavardę? Tokia tikimybė - nemenka. Jauniausias Arvydo Sabonio sūnus - 17-metis Domantas - šį sezoną paliko įspūdį Lietuvos rinktinės treneriui Jonui Kazlauskui.

Domantas Sabonis sėkmingiausiai seka garsaus tėvo pėdomis.<br>AFP/„Scanpix" ir M.Kulbio nuotr.
Domantas Sabonis sėkmingiausiai seka garsaus tėvo pėdomis.<br>AFP/„Scanpix" ir M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2014-04-15 14:39, atnaujinta 2018-02-14 16:03

„Vienas iš jaunų žaidėjų, kuris užsirekomendavo - Arvydo sūnus (Domantas Sabonis red.), kuris jau gauna žaidimo laiko Eurolygoje", - antradienį pristatydamas Lietuvos rinktinės pasiruošimo pasaulio čempionatui planą užsiminė J.Kazlauskas.

Šį sezoną Eurolygoje debiutavęs 208 cm ūgio Malagos „Unicaja" vidurio puolėjas per 19 rungtynių elitiniame turnyre vidutiniškai pelnydavo po 2,7 taško, atkovodavo po 2 kamuolius.

Tiesa, Malagos ekipos treneris Joanas Plaza jaunajam aukštaūgiui daug minučių nedalindavo - D.Sabonis per Eurolygos rungtynes vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 9 minutes.

Ispanijos pirmenybėse per 11 žaidimo minučių D.Sabonis pelno vidutiniškai po 3 taškus ir atkovoja po 2 kamuolius.

Domantas ne vieną vasarą praleido įvairaus amžiaus jaunimo rinktinėse. Praėjusiais metais jis atstovavo Sauliaus Štombergo treniruojamai jaunių (iki 18 metų) rinktinei ir buvo naudingiausias penktąją vietą Senojo žemyno pirmenybėse užėmusios komandos žaidėjas - pelnydavo po 14 taškų ir atkovodavo po 11 kamuolių.

Praėjus kelioms savaitėms po 18-ojo gimtadienio, kurį D.Sabonis švęs gegužės 3-ąją, A.Sabonio sūnus sužinos, ar J.Kazlauskas įteiks jam gimtadienio progą - gegužės viduryje planuojama paskelbti kandidatų į rinktinę sąrašą.

- Kaip vertinate sūnaus Domanto galimybes vasarą patekti į pagrindinę rinktinę? - lrytas.lt paklausė A.Sabonio.

- Su rinktine - dar per toli. Aišku, jis stengiasi, visą šį sezoną turėjo galimybę žaisti aukščiausiame lygyje. Manau, kad kažko išmoko ir turės naudos.

- Ar Domanto žaidime pastebite savo krepšinio stilių?

- Kad aš savęs nematęs (šypsosi).

- Kokie jo planai kitam sezonui?

- Jis nori važiuoti į Ameriką. Manau, kad taip ir bus. Daug laiko apsispręsti nebus. Žinoma, yra pasiūlymas ir iš „Unicaja" komandos, bet jis nori ten (į JAV - red.). Kažkas rašė, kad į Gonzagos universiteto komandą. Teisingai parašė (šypsosi).

- Ar Domantas JAV pasirinko dėl mokslų? Juk Eurolygoje krepšinio lygis - aukštesnis.

- Ten didesnė tvarka - suderinti ir mokslas, ir krepšinis. Čia, kaip bebūtų, turi sėdėti ant suolo. O ten iš karto įjungia į penketuką ir gali žaisti. Be to, jei kas nors nepatinka, gali atsitraukti.

Taip pat su krepšininku individualiai dirbama daugiau nei Europoje. Eurolygos komandos tikslai kiti ir nėra tiek daug skiriama dėmesio jauno žaidėjo paruošimui. Nebent reikia samdyti trenerį ir ieškoti papildomo laiko.

Ten viskas vyksta natūraliai, nėra tiek daug rungtynių, planas aiškus. Blogai mokaisi - nežaidi. Žodžiu, viską reikia daryti gerai (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų