EUROLYGA 2023

J.Kazlausko rinktinė: simpatijos D.Saboniui ir baimė dėl traumų

Prieš keletą savaičių iš Kinijos grįžęs Jonas Kazlauskas galutinai sudėliojo rinktinės vasaros planus. Ispanijoje rugsėjį vyksiančiam pasaulio čempionatui Lietuvos rinktinė pradės ruoštis liepos 7-ąją.

J.Kazlauskas rinktinės žaidėjų lauks liepos pradžioje.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Kazlauskas rinktinės žaidėjų lauks liepos pradžioje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2014-04-15 11:53, atnaujinta 2018-02-14 16:08

J.Kazlausko treniruojama rinktinė į pirmąją treniruočių stovyklą susirinks Palangoje. Šiame kurorte stovykla vyks kiek daugiau nei savaitę. Vėliau Lietuvos rinktinės kandidatai pirmenybėms ruošis Klaipėdoje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje, Slovėnijoje ir Kroatijoje.

Lietuviai prieš čempionatą sužais 14 draugiškų rungtynių, iš kurių 9 vyks Lietuvoje. J.Kazlausko vadovaujama komanda susitiks su Latvijos, Gruzijos, Ukrainos, Suomijos, Australijos, Graikijos, Naujosios Zelandijos, Slovėnijos, Brazilijos, Irano ir Kroatijos rinktinėmis.

„Norime sužaisti kuo daugiau rungtynių, kad išbandytume jaunesnius krepšininkus ir suteiktume daugiau galimybių jiems atsiskleisti“, – sakė J.Kazlauskas, kurio pagalbininkai - Gintaras Krapikas, Darius Maskoliūnas ir Benas Matkevičius - lieka rinktinėje.

Pirmąsias draugiškas rungtynes nacionalinė komanda žais liepos 26-ąją Šiauliuose, kur susitiks su Latvijos komanda. Po dviejų dienų lietuviai išbandys jėgas Panevėžyje su Gruzijos komanda. Pasiruošimą pasaulio čempionatui lietuviai baigs Zagrebe rungtynėmis su Kroatija rugpjūčio 26-ąją.

- Treneri, ar tikitės sulaukti visų žaidėjų, kuriuos kviečiate? - lrytas.lt paklausė J.Kazlausko.

- Pagal turimas žinias gali pasikeisti rinktinės sudėtis, todėl reikalingos papildomos rungtynės, kad duotume šansą jauniems žaidėjams. Daugiau mažiau kalbėjome su visais žaidėjais. Yra kažkokių problemų. bet nė vienas žaidėjas nepasakė "Ne". Pasakė: "Kaip sveikata leis". Yra keletas blogų signalų iš daktarų pusės, bet nenoriu kalbėti apie konkrečias pavardes. Bet tikiu, kad praėjusios rinktinės branduolys bus.

Noriu atsižvelgti į problemas, kurias turėjome - pritraukti daugiau jaunimo. Todėl buriama antra rinktinė.

Norime surinkti visus žaidėjus į pirmąją stovyklą. Kas galės - kitas klausimas. Pradžioje norime pasportuoti Palangoje, kur daugiau vyks pasiruošimas lauke, be to - yra nauja arena. Norime gerų sąlygų ir gero pasiruošimo.

- Kiek pavardžių dabar yra išplėstiniame kandidatų sąraše?

- Išplėstame sąraše - 27 pavardės. Žiūrime, stebime, tariamės su žaidėjais ir daktarais. Pagal FIBA reikalavimus turime paskelbti 24 pavardes. Planuojame pradėti, kaip ir praėjusiais metais - su 15 žaidėjų. Norėčiau, kad tarp kandidatų būtų ir jaunesnių žaidėjų. Gegužės viduryje planuojame pateikti oficialų kandidatų sąrašą.

- Kas iš jaunų žaidėjų patraukė jūsų dėmesį?

- Vienas iš jaunų žaidėjų, kuris užsirekomendavo - Arvydo sūnus (Domantas Sabonis red), kuris jau gauna žaidimo laiko Eurolygoje. Drąsiau reiškiasi ir Mindaugas Kuzminskas. Dirbdamas Kinijoje mačiau visas rungtynes su D.Motiejūnu. Tai, ką mačiau, mane džiugino. Tikiuosi, kad J.Valančiūnas po pastarųjų įvykių padarė teisingas išvadas.  Buvo ir prastesnių, ir geresnių rungtynių, bet progresas yra. Norėtųsi dar daugiau iš jo.

Deja, ten, kur labiausiai norėčiau atradimų - įžaidėjų pozicijoje - kol kas tyla.

- L.Kleiza ir M.Pocius užsiminė apie poilsį. Ar teko su jais bendrauti?

- Aš kalbėjau su Martynu, Arvydas (A.Sabonis - red.) buvo nuvykęs į Stambulą ir bendravo su L.Kleiza. Atsakymas buvo toks - jie nori žaisti ir žais, jei traumos nesutrukdys.

- Ar buvo žaidėjų, kurie atsiprašė ir pareiškė, kad vasarą nori pailsėti?

- Daug kas nori pailsėti. Aš ir noriu pailsėti. Bet pareiga šaukia (šypteli.)

- Ar Š.Jasikevičius yra jūsų kandidatų sąraše?

- Dabar anksti kalbėti apie kandidatus. Pradėsime apie Šarūną, po to - apie kitus žaidėjus. Per daug išsiplėsime. Palaukime, kai paskelbsime sąrašą.

- Kaip vertinate nuo 2017-ųjų planuojamą atrankos į čempionatus modelį, pagal kurį rinktinėms teks žaisti kas keletą mėnesių, o NBA ir Eurolyga pareiškė, kad nesutiks išleisti žaidėjų?

- Man visiškai nesuprantama, kaip mes galime vadinti rinktine, kai joje nėra geriausių žaidėjų? Jei bus toks modelis, rinktinės nebus. Kad varžybų tvarkaraščiai nesutvarkyti - akivaizdu. Bet dėl to negalime prarasti geriausių žaidėjų. Reikia susėsti visiems už tai atsakingiems žmonėms ir susitarti. Mes turime matyti geriausius žaidėjus. Rungtynės turi kelti susidomėjimą.

Pasiruošimo planas

Liepos 7-18 Treniruočių stovykla Palangoje

Liepos 19-24 Treniruočių stovykla Kaune

Liepos 25-28 Treniruočių stovykla Šiauliuose ir Panevėžyje

Liepos 29-rugpjūčio 2 Treniruočių stovykla Vilniuje

Rugpjūčio 3-5 Išvyka į Suomiją

Rugpjūčio 5-11 Treniruočių stovykla Klaipėdoje

Rugpjūčio 12-18 Treniruočių stovykla Kaune

Rugpjūčio 19-23 Išvyka į Slovėniją

Rugpjūčio 24-27 Treniruočių stovykla Kroatijoje

Rugpjūčio 28 - Skrydis iš Zagrebo į Gran Kanariją.

Draugiškos rungtynės:

Liepos 26 Lietuva-Latvija, Šiauliai

Liepos 28 Lietuva-Gruzija, Panevėžys

Liepos 30 Lietuva-Gruzija, Vilnius

Rugpjūčio 4 Suomija-Lietuva, Helsinkis

Rugpjūčio 8 Lietuva-Ukraina, Klaipėda

Rugpjūčio 9 Lietuva-Suomija, Klaipėda

Rugpjūčio 11 Lietuva-Australija, Klaipėda

Rugpjūčio 16 Lietuva-Graikija, Kaunas

Rugpjūčio 17 Lietuva-Naujoji Zelandija, Kaunas

Rugpjūčio 18 Lietuva-Slovėnija, Kaunas

Rugpjūčio 21 Lietuva-Brazilija, Liubliana

Rugpjūčio 22 Lietuva-Iranas, Liubliana

Rugpjūčio 23 Lietuva-Slovėnija, Liubliana

Rugpjūčio 26 Lietuva-Kroatija, Zagrebas

Pasaulio čempionatas Ispanijoje vyks rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis. Lietuviai žais D grupėje kartu su Angolos, Australijos, Pietų Korėjos, Meksikos ir Slovėnijos komandomis. Šios grupės mačai vyks Gran Kanarijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.