EUROLYGA 2023

J.Valančiūnas: „Kritikai tegul kritikuoja, o aš einu į priekį“

J.Valančiūnas asmeninio gyvenimo rūpesčius nustelbė galingu žaidimu NBA.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas asmeninio gyvenimo rūpesčius nustelbė galingu žaidimu NBA.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Apr 18, 2014, 11:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:03 PM

Specialiai lrytas.lt, Niujorkas

„Čia kažkas buvo? Koks dar įvykis? Steve‘ai, tu ką nors apie tai žinai?“ – į „Toronto Raptors“ puolėją S.Novaką kreipėsi kitas aukštaūgis Amiras Johnsonas. „Raptors“ rūbinėje Jono Valančiūno incidentas už aikštės ribų jau seniai užmirštas. Pats 21 metų lietuvis apie tai kalbėti taip pat nėra linkęs. Jis verčiau drebina NBA galingu žaidimu ir asmeniniais rekordais.

Balandį JAV Rytuose J.Valančiūnas pasiekė geriausius karjeros rezultatus. Rungtynėse su „Philadelphia 76ers“ jis pelnė 26 taškus, o jau kitame susitikime su „New York Knicks“ po krepšiu sugriebė 21 atšokusį kamuolį.

Ir visa tai – praėjus vos kelioms dienoms po liūdnai nuskambėjusios kelionės paryčiais, kai pakeliui į Torontą policija sustabdė neblaivų J.Valančiūną vairuojant automobilį.

„Visi raginome jį nenuleisti galvos, – Niujorke „Lietuvos rytui“ pasakojo puolėjas A.Johnsonas, laikomas „Raptors“ komandos širdimi ir siela. – Ir po visko jis liko toks pat – juodadarbis. Jis mums – kaip brolis, ir mes jį mylime.“

Tačiau interviu su J.Valančiūnu – ne apie vairavimą išgėrus. 211 cm ūgio krepšininko gyvenime ir be būsimos akistatos su teismu balandžio 22-ąją šį sezoną nutiko daugybė įdomių dalykų. Vienas jų – lietuviui iki šiol tik iš nuogirdų žinomos atkrintamosios varžybos. 

„Apie jas žinau tiek pat, kiek ir jūs“, – sagstydamasis šviesiai mėlynus marškinius su savo inicialais „Madison Square Garden“ rūbinėje šypsojosi J.Valančiūnas.

– NBA atkrintamosios varžybos – legendomis apipintas etapas. Visi kalba, kad atkrintamosiose komandos įjungia aukštesnę pavarą. Ar „Raptors“ jus specialiai ruošia šiam iššūkiui? – „Lietuvos rytas“ paklausė J.Valančiūno.

– Apie atkrintamąsias žinau tiek pat, kiek ir jūs (Juokiasi.). Po pirmųjų rungtynių galėsiu pasakyti daugiau. Tačiau kiek teko kalbėti su žaidėjais ir treneriais, viskas tikrai skiriasi. Tvyro visai kitokia atmosfera, žaidžiamas kitas krepšinis.

– Daugelis tikėjosi, kad „Raptors“ atkrintamosiose susitiks su „Washington Wizards“ arba „Charlotte Bobcats“, tačiau viskas baigėsi tuo, kad teks žaisti su NBA superžvaigždžių turinčiu „Brooklyn Nets“. Tai – blogiausias galėjęs būti variantas?

– Nemanau. Kiekviena komanda yra stipri. Prieš visus reikia žaisti ir laimėti. O atkrintamosiose visų šansai yra lygūs ir viskas prasideda nuo nulio.

– Ar „Nets“ priekinė linija su Kevinu Garnettu ir Andray‘us Blatche‘u tau yra paranki?

– Jie yra patyrę žaidėjai ir žino, kaip žaisti atkrintamosiose. Bet rungtyniaudamas prieš tokius krepšininkus mokausi ir įgyju patirties. Man tai bus pirmos atkrintamosios varžybos. Aš dar naujas, šviežias.

– Kas pasikeitė, kad puolime pradėjote žaisti taip galingai?

– Žaidžiu taip pat, kaip ir anksčiau. Nieko nedarau kitaip. Į kiekvieną mačą einu susikaupęs, daug individualiai dirbu su treneriais ir tobulinu puolimo arsenalą.

– Sezono viduryje sulaukėte nemažai kritikos. Ar jus tai pasiekia?

– Visur yra kritikų, nes visi mėgsta pakalbėti. Juk tai padaryti taip lengva. Nors kritika irgi gerai. Po to galbūt susiimi. Tiesa, aš asmeniškai labai dėl to neimu į galvą. Tik aš, treneris, komandos nariai ir vadovai žino, kas geriausia „Raptors“ ir man. Taip ir einu į priekį. O kritikai tegul kritikuoja.

– Kas paliko didžiausią įspūdį blizgančioje NBA virtuvėje?

– Taip, yra prabanga, kelionių komfortas. Keliaujame verslo klasės lėktuvais, nekyla jokių rūpesčių. Bet visa tai reikia užsidirbti. O tai yra sunkus darbas. Pavyzdžiui, nelengva vieną vakarą žaisti, po to iškart skristi ir kitą dieną vėl rungtyniauti. 

– Ką J.Valančiūnas planuoja veikti vasarą?

– Planas – žaisti rinktinėje, gerai su ja pasirodyti ir laimėti kokį medaliuką.

Visą interviu su J.Valančiūnu skaitykite šeštadienio dienraštyje „Lietuvos rytas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?