EUROLYGA 2023

Emigrantų krepšinio aikštelėje – pažįstami veidai

Savaitgalį Londone įvyks 2014 m. Pasaulio lietuvių čempionų taurės turnyras. Jį jau trečius metus paeiliui organizuoja Britanijos lietuvių krepšinio lyga (BLKL) ir „Plasta-Sostinės" krepšinio lyga (Plasta-SKL).

Savaitgalį Londone įvyks 2014 m. Pasaulio lietuvių čempionų taurės turnyras.<br>Plasta-SKL nuotr.
Savaitgalį Londone įvyks 2014 m. Pasaulio lietuvių čempionų taurės turnyras.<br>Plasta-SKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2014, 4:33 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:02 PM

Dėl nugalėtojų taurės varžysis pajėgiausios Vilniaus, Kauno, Jonavos komandos,  taip pat trys stipriausios lietuvių krepšinio mėgėjų ekipos iš britų salyno.

Pirmajame turnyro etape varžysis „Plasta-SKL" atstovė Vilniaus „Oro navigacija“, Kauno KKL komanda ir Jonavos „JKK Fortūna“. Emigrantų garbę gins Anglijos krepšinio čempionato (EBL) trečiajame divizione lygių sau neturinti Londono „Lituanicos“ ekipa bei dvi BLKL atstovės – Londono „Daumantų“ ir Londono „Klevo“ komandos.

Turnyro dalyvės bus padalytos į dvi grupes, kuriose po vieną kartą sužais tarpusavyje. Antrąsias vietas užėmusios ekipos varžysis mažajame finale, o pirmosios komandos vėlyvą vakarą kovos dėl stipriausios Pasaulio lietuvių krepšinio mėgėjų ekipos titulo.

Britanijos lietuvių krepšinio lygos Prezidentas Kęstutis Dobrovolskis, kalbėdamas apie šį turnyrą, tryško optimizmu: „Noriu padėkoti ne tik kolegoms, prisidėjusiems prie turnyro organizavimo, bet ir gausiam rėmėjų būriui, be kurio šventė būtų kuklesnė. Mūsų tikslas – vienyti Londone gyvenančius lietuvius ir tą daryti padedant krepšiniui. Todėl darysime viską, kad atvykę žiūrovai patirtų tik pačias geriausias emocijas.“ 

Šiais metais renginys išskirtinis ne tik dėl padidėjusio dalyvių skaičiaus, bet ir gausaus įžymių krepšininkų būrio. Londono „Klevo“ garbę gins praeityje LKL žaidęs Vilius Gabšys.

Tuo tarpu „Oro navigacijos“ komandoje pamatysime Europos taurės laimėtoją ir LKL čempioną Rolandą Jarutį, šiame sezone NKL pirmenybėse lygių sau neturėjusį Arną Kazlauską, buvusį „Sakalų“ krepšininką Aurimą Stakėną, 2012 metų LKL tritaškių konkurso laimėtoją Žygimantą Šeštoką ir „Sprite“ talentų konkurso nugalėtoją, dalyvavusį NBA „Visų žvaigždžių“ dienos renginyje, Deividą Kumelį.

Pirmųjų dviejų turnyrų nugalėtojomis tapo „Sostinės" krepšinio lygos deleguotos komandos: „Medea-VU“ (2012 m.) ir VGTU (2013 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?