EUROLYGA 2023

„Clippers“ krepšininkai surengė tylų protestą prieš savininką

Rasizmo skandalą sukėlęs „Los Angeles Clippers“ savininkas Donaldas Sterlingas sulaukė galingos reakcijos ne tik iš visuomenės bei sporto mėgėjų, bet ir pačių krepšininkų. Prieš sekmadienio rungtynes „Clippers“ žaidėjai surengė tylų protestą. O vėliau komandos treneris Doc Riversas pareiškė, kad nežino, ką turėtų išgirsti iš D.Sterlingo, jog norėtų sugrįžti kitą sezoną, rašo espn.go.com.

„Clippers“ žaidėjai apšilimo drabužius vilkėjo išvirkščiai – jog nesimatytų klubo logotipo.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
„Clippers“ žaidėjai apšilimo drabužius vilkėjo išvirkščiai – jog nesimatytų klubo logotipo.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2014, 2:03 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:13 AM

„Dar nežinau“, - sakė D.Riversas,  paklaustas, ar yra kas nors, ką turėtų išgirsti iš D.Sterlingo.

Su savo mergina kalbėdamas ir staiga rasistiškai prabilęs D.Sterlingas dabar sulaukia galybės kritikos. Sirgaliai atvirai jį niekina, o Los Andželo ekipos krepšininkai prieš apšilimą nusiėmė treniningus ir paliko juos ant žemės.

Tuomet jie apšilinėti žengė dėvėdami mėtymui skirtus marškinėlius, tik šie buvo išversti į kitą pusę – kad nesimatytų „Clippers“ pavadinimo ir logotipo.

„Aš žinojau apie tai. Tiesiog nepasakiau savo nuomonės. - sakė D.Riversas. - Manęs tai nesužavėjo, bet jeigu jie nori tai daryti, gali.“

Šeštadienį per 45 minučių trukmės susitikimą „Clippers“ žaidėjai garsiai išreiškė savo pasipiktinimą D.Sterlingo žodžiais. Jie svarstė apie įvairius protesto būdus – netgi rungtynių boikotą.

„Kalbėjomės apie viską. Mėginome viską laikyti ekipos viduje. Mūsų sprendimas – viską išreikšti kartu“, - sakė Ch.Paulas.

„Mes buvome kartu, žaidėme, sunkiai dirbome, kad patektume ten, kur esame. Be D.Riverso nebūtume tiek daug nuveikę“, - kalbėjo krepšininkas.

Kita NBA atkrintamųjų pora „Portland Trail Blazers“ ir „Houston Rockets“, kurioje ant suolo sėdi Donatas Motiejūnas, solidarizavosi. Krepšininkai mūvėjo juodas kojines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.